Η Taylor Swift έγινε δισεκατομμυριούχος – Για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes

Τρί, 02/04/2024 - 18:26

Η Taylor Swift απέκτησε και επίσημα την ιδιότητα της δισεκατομμυριούχου, έπειτα από 17 χρόνια στη μουσική βιομηχανία.

Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα δισεκατομμυριούχων του 2024 και η Taylor βρίσκεται στη 14η θέση με περιουσία 1,1 δισ. δολαρίων.

Η 34χρονη σταρ, η οποία είναι η πιο διάσημη νεοφερμένη στη λίστα, συγκέντρωσε μια περιουσία που υπολογίζεται σε 1,1 δισ. δολάρια, με βάση τα κέρδη από την επιτυχημένη περιοδεία της Eras, την αξία του μουσικού της καταλόγου και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της.
 

 

Αυτό έρχεται να προστεθεί στα τεράστια κέρδη από τα πρώτα έξι άλμπουμ της, τα οποία ηχογράφησε εκ νέου, καθώς διαπραγματεύεται με τις πλατφόρμες streaming τον τρόπο με τον οποίο η μουσική της αποτιμάται σε χρήμα. Το επίτευγμά της είναι αξιομνημόνευτο, καθώς συγκαταλέγεται στους λίγους που έχουν πετύχει το ορόσημο “μόνο μέσω της μουσικής και της ερμηνείας”.

Η περιοδεία Eras Tour της Taylor είναι η πρώτη περιοδεία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα διαγράμματα του Pollstar για το 2023. Η περιοδεία-ορόσημο Eras Tour της Swift δεν ήταν μόνο η Νο 1 περιοδεία τόσο παγκοσμίως όσο και στη Βόρεια Αμερική, αλλά απέφερε επίσης το επιβλητικό ποσό του 1,04 δισ. δολαρίων (831,6 εκατομμύρια λίρες) με 4,35 εκατομμύρια εισιτήρια που πωλήθηκαν σε 60 ημερομηνίες περιοδείας, όπως διαπίστωσε το περιοδικό για το εμπόριο συναυλιών.

Τα δεδομένα της Pollstar αντλούνται από αναφορές εισιτηρίων, εκτιμήσεις χωρητικότητας χώρων, ιστορικά δεδομένα πωλήσεων εισιτηρίων σε χώρους Pollstar και άλλες ακαθόριστες έρευνες, που συλλέχθηκαν από τις 17 Νοεμβρίου 2022 έως τις 15 Νοεμβρίου 2023. Εκπρόσωποι του δημοσιεύματος δεν διευκρίνισαν αν προσάρμοσαν τα δεδομένα των προηγούμενων περιοδειών ώστε να αντιστοιχούν στον πληθωρισμό του 2023 για να ονομάσουν τη Swift την πρώτη που θα σπάσει το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η περιοδεία της ξεκίνησε τον Μάρτιο στην Αριζόνα. Το Pollstar διαπίστωσε επίσης ότι η Swift απέφερε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια (159,8 εκατομμύρια λίρες) σε πωλήσεις merch.
 

 

Και η blockbuster κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της, Taylor Swift: The Eras Tour, απέφερε περίπου 250 εκατ. δολάρια (199 εκατομμύρια λίρες) σε πωλήσεις. Αυτό την καθιστά την πιο κερδοφόρα ταινία συναυλιών όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το Pollstar προβλέπει ένα σπουδαίο 2024 για τη Swift. Το περιοδικό προβλέπει ότι η περιοδεία Eras Tour θα φτάσει και πάλι το 1 δισεκατομμύριο δολάρια (799 εκατομμύρια λίρες) εντός του χρονικού διαστήματος που θα επιλεγεί.

Αυτό σημαίνει ότι η Swift είναι πιθανό να φέρει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,5 δισεκατομμύρια λίρες) κατά τη διάρκεια της περιοδείας.
 

 

Παγκοσμίως, την περιοδεία της Swift ακολούθησαν η Beyoncé στη δεύτερη θέση, ο Bruce Springsteen & The E Street Band στην τρίτη, οι Coldplay στην τέταρτη, ο Harry Styles στην πέμπτη, ενώ ακολούθησαν οι Morgan Wallen, Ed Sheeran, Pink, The Weeknd και Drake.

Στη Βόρεια Αμερική, υπήρξε ένα παρόμοιο top 10: Swift, ακολουθούμενη από τους Beyoncé, Morgan Wallen, Drake, P!nk, Bruce Springsteen & The E Street Band, Ed Sheeran, George Strait, Karol G και RBD.

Πηγή: instyle.gr