Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Kanye West: 2 εκατ. δολ. στην οικογένεια του Φλόιντ - Αναλαμβάνει τα έξοδα φοίτησης για την μικρή Τζιάνα

Στη δωρεά υπάρχει μέριμνα και για του επίσης δολοφονημένους Άρμπερι και Τέιλορ.
Παρ, 05/06/2020 - 02:14
kanye-west-art

Δωρεά 2 εκατ. δολ. από τον Κάνιε Γουέστ στην οικογένεια του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό. Ο διάσημος τραγουδοποιός, προσφέρει το ποσό των 2 εκατ. δολαρίων στις οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και των Τέιλερ και Άρμπερι, που επίσης δολοφονήθηκαν σε ανάλογα περιστατικά, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του Γουέστ στο CNN.

Η δωρεά περιλαμβάνει χρηματοδότηση για νομικές αμοιβές για την υπόθεση Φλόιντ καθώς και για τη στήριξη επιχειρήσεων μαύρων, που βρίσκονται σε κρίση στην πατρίδα του στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις.

Ο εκπρόσωπος του Γουέστ είπε ότι ο τραγουδιστής έχει δημιουργήσει επίσης ένα εκπαιδευτικό σχέδιο για να καλύψει πλήρως τα δίδακτρα του κολεγίου για την 6χρονη, κόρη του Τζορτζ Φλόιντ, Τζιάνα.

Ο Άρμπερι, ένας ακόμα μαύρος, πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ έκανε τζόκινγκ λίγο έξω από το Brunswick στις 23 Φεβρουαρίου. Τρεις λευκοί άνδρες συνελήφθησαν για τον θάνατό του.

Η Μπριόνα Τέιλορ πυροβολήθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές τον Μάρτιο όταν τρεις αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμά της στο Κεντάκι με τη βία. Το FBI ξεκίνησε έρευνα για το θάνατό της ενώ οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο σπίτι της παραμένουν ελεύθεροι.

 

Με πληροφορίες του CNN

Σχετικά άρθρα