Κάποιος προσπάθησε να κάνει slut shaming στην Έλενα Μαριπόζα Κρεμλίδου και οι απαντήσεις μάς δίνουν ελπίδα

Φόρα ό,τι θέλεις.
Δευ, 12/07/2021 - 16:16

Άλλη μία ημέρα, άλλη μία τελείως περιττή σύγκριση μεταξύ γυναικών από κάποιον άνδρα συνέβη αυτές τις ημέρες στο ελληνικό διαδίκτυο και αυτήν την φορά ‘θύμα’ έπεσε η Έλενα Μαριπόζα Κρεμλίδου. Κάποιος κύριος λοιπόν θεώρησε σωστό να πληκτρολογήσει την αποψάρα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας μία φωτογραφία της Έλενας από την εμφάνισή της στα MAD Video Music Awards δίπλα από το γνωστό μοντέλο Emily Didonato, την οποία προφανώς ποτέ δεν έψαξε πώς την λένε και απλά την αποκαλούσε “το κορίτσι με το πράσινο φόρεμα” καθόλη την διάρκεια του λογύδριού του. Ο κύριος αυτός λοιπόν είχε να πει τα εξής για τις δύο κοπέλες:
 


 

“Στην φωτογραφία βλέπουμε δύο κορίτσια με εντελώς διαφορετικό στιλ. Το κορίτσι με το πράσινο φόρεμα θα μου χάριζε πολλά περισσότερα συναισθήματα, γιατί; Γιατί θα με έκανε να φαντάζομαι το κορμί της, θα είχα την αγωνία να δω τι κρύβει πίσω από το ρούχο της, θα την έβλεπα διαφορετικά, θα την μέτραγα αλλιώς, κακά τα ψέματα φίλοι μου, άλλο το πρόστυχο και άλλο το τολμηρό. Οι γυναίκες πρέπει να διεγείρουν την φαντασία και έχουν την δυνατότητα να σε εγκλωβίζουν με τα μάτια τους. Έχουν το χάρισμα της έκφρασης του προσώπου. Δεν χρειάζονται ημίγυμνη παρουσία…”

Δεν θα σταθούμε στο συντακτικό του, δεν θα μιλήσουμε καν για το πόσο βαρετό, ξεπερασμένο και αθεράπευτα σεξιστικό είναι το να βάζεις δύο γυναίκες την μία δίπλα στην άλλη για να βγάζεις ‘νικήτρια’ με βάση την εμφάνισή της. Παρόλα αυτά θα σταθούμε λίγο στην φράση “οι γυναίκες πρέπει να διεγείρουν την φαντασία”, διότι δεν το γνωρίζαμε ότι σκοπός μας σε αυτήν την ζωή είναι να ντυνόμαστε με βάση το πώς θα φαντασιωθούν οι άνδρες που μας βλέπουν. Παρόλα αυτά, το αισιόδοξο της υπόθεσης ήταν οι απαντήσεις από ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έσπευσαν όχι μόνο να υπερασπιστούν την Έλενα κάτω από το ποστ, αλλά και να πουν στον ‘σκεπτόμενο’ κύριο που το δημοσίευσε το αυτονόητο: θα φοράμε ό,τι θέλουμε.
 


 


 

Η ίδια η Έλενα Μαριπόζα έκανε αναρτήσεις μέσω των ιστοριών της από αρκετές από τις απαντήσεις που διάβασε, ευχαριστώντας όσες (και όσους) έσπευσαν φέρουν αντίρρηση σε μια τόσο σεξιστική άποψη που προφανώς δεν θίγει μόνο την ίδια, αλλά και τις υπόλοιπες γυναίκες και τον όποιο τρόπο διαλέγουν να ντυθούν. Κατέληξε στο ότι τελικά, ίσως υπάρχει ελπίδα εκεί έξω. Εκεί λοιπόν θα καταλήξουμε και εμείς.
 


 

Φόρα ό,τι θέλεις.

Πηγή: oneofus.gr