Γιατί ακόμα και οι straight γυναίκες απολαμβάνουν το λεσβιακό πορνό;

Τετ, 23/06/2021 - 15:08

Σύμφωνα με το Pornhub, το λεσβιακό πορνό είναι η ξεκάθαρα πιο δημοφιλής κατηγορία του. Επιπλέον, η κατηγορία είναι κατά 151% πιο δημοφιλής στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες χρήστες. Μέρος του ποσοστού αυτού οφείλεται στις γυναίκες της LGBTQI+ κοινότητας; Ναι, αλλά σύμφωνα με έρευνα του Gallup, αυτές αποτελούν μόλις το 5% του συνολικού πληθυσμού των γυναικών. 

Τι σημαίνει αυτό; Οι περισσότεροι ίσως σκέφτηκαν κάτι, όπως ότι οι γυναίκες που βλέπουν λεσβιακό πορνό και δηλώνουν straight ίσως δεν έχουν αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά τους. Και ίσως αυτό ισχύει πράγματι για ένα ποσοστό. Όχι, όμως, για ένα μεγάλο ποσοστό. Σκέψου μόνο ότι έχεις αρκετές σεξουαλικές φαντασιώσεις, που δεν θα ήθελες να όντως να πραγματοποιήσεις, αλλά και ότι ένα μεγάλο μέρος του πορνό που βλέπεις, δεν θα ήθελες να το ζήσεις στ’ αλήθεια. Για παράδειγμα, η αποπλάνηση ή το να σε προσεγγίζει σεξουαλικά ο γιατρός ή ο μασέρ, μπορεί να σε εξιτάρουν στο πλαίσιο του πορνό. Ωστόσο, στην πραγματική ζωή πλησιάζουν περισσότερο την σεξουαλική παρενόχληση και μάλλον θα σε τρόμαζαν. 

Το λεσβιακό πορνό δεν διαφέρει. Μπορεί μία γυναίκα να εξιτάρεται από αυτό όταν απλά το βλέπει στην οθόνη της, αλλά ειλικρινά να μην την ενδιαφέρει να το δοκιμάσει στην πραγματική της ζωή και πράγματι να μην αισθάνεται σεξουαλική έλξη για άλλες γυναίκες. Τι είναι αυτό, λοιπόν, που την τραβάει σε αυτό;

Το επίκεντρο είναι η γυναίκα

Απλά σκέψου το μέσο ετερόφυλο πορνό. Όλη η προσοχή είναι στον άντρα (ή τους άντρες) της υπόθεσης. Το σεξ ξεκινάει τόσο γρήγορα και απότομα που ποτέ πραγματικά μία γυναίκα δεν θα μπορούσε να προλάβει να μπει στο σωστό mood. Το σεξ αυτό καθαυτό είναι τρομερά βίαιο, απότομο και μοιάζει να βασίζεται σε μία απλή μέσα-έξω λογική. Επίσης, δηλαδή, κάτι που δύσκολα θα φτάσει τη γυναίκα στην κορύφωση στην πραγματική ζωή. Τέλος, το ετερόφυλο πορνό σχεδόν πάντα φτάνει στο φινάλε του, μόλις ο άντρας τελειώνει. 

Αντίθετα, το λεσβιακό πορνό βάζει τη γυναίκα και τη δική της ευχαρίστηση σε πρώτο πλάνο. Από τα προκαταρκτικά και το σεξ αυτό καθαυτό μέχρι τον οργασμό. Ο λόγος; Ότι παρά το γεγονός ότι έχει και αντρικό κοινό, γυρίζεται κατά κύριο λόγο για να το δουν γυναίκες, ενώ τα τελευταία χρόνια γυρίζεται κυρίως και από γυναίκες. 

Είναι πιο ρεαλιστικό

Προσοχή. Δεν λέμε ότι είναι ρεαλιστικό. Λέμε ότι είναι πιο ρεαλιστικό από το ετερόφυλο πορνό. Όπως προαναφέραμε, το λεσβιακό πορνό γυρίζεται κατά κύριο λόγο από και για γυναίκες. Αυτός είναι και ο λόγος, που αν το καλοσκεφτείς, θα συνειδητοποιήσεις ότι βλέπεις μία αρκετά μεγαλύτερη ποικιλία σωματότυπων σε αυτό το είδος πορνό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μέση γυναίκα να μπορεί να ταυτιστεί πολύ πιο εύκολα με μία πορνοστάρ λεσβιακού πορνό, αλλά και με το σεξ που την βλέπει να κάνει και την απόλαυση που φαίνεται να βιώνει. Και, φυσικά, της προκαλεί και αρκετά λιγότερη ανασφάλεια για το δικό της σώμα.

Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πιο ρευστή

Οι πιθανότητες λένε ότι αν ρωτήσεις straight γυναίκες και άντρες γνωστούς σου αν θα έκαναν κάτι με το ίδιο φύλο, από τις πρώτες θα είχες αρκετά περισσότερα “ναι” και “ίσως”, ενώ από τους δεύτερους θα είχες κυρίως “όχι”. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με δύο παράγοντες. Ο ένας είναι κοινωνικός. Χάρη στις mainstream σειρές και ταινίες, αλλά και στην ίδια τη βιομηχανία του πορνό, η πιθανότητα μία γυναίκα να κάνει κάτι με μία άλλη (για τον “πειραματισμό”, όπως παρουσιάζεται συχνότερα) αντιμετωπίζεται ως πολύ πιο φυσιολογικό, αλλά και σέξι. Αντιθέτως, σε έναν αντίστοιχο “πειραματισμό” ενός άντρα με έναν άλλον άντρα, η κοινωνία έχει συνηθίσει να αντιδρά σαν να είναι κάτι περίεργο, που ακυρώνει τον ανδρισμό του. 

Ο άλλος παράγοντας πιστεύεται ότι είναι βιολογικός. Υπάρχουν έρευνες, που υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες εκ φύσεως “φτιάχνονται” με πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι οι άντρες. Οπότε και με την σκέψη/εικόνα του σεξ με το ίδιο φύλο. Βέβαια, αυτό δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο, ενώ αν πράγματι ισχύει, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς στη γυναικεία βιολογία ευθύνεται γι’ αυτό. 

Πηγή: oneofus.gr