Πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο με ένα κλικ

Πλέον μπορείτε να βοηθήσετε το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τα ζώα με το απλό πάτημα ενός κλικ
Παρ, 30/04/2021 - 11:39

Κάποιες φορές δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταφέρουμε να επιτύχουμε τις αλλαγές που πάντα ονειρευόμασταν. Ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος ή η έλλειψη εξοπλισμού μπορεί να μας αποτρέπει από το να φυτέψουμε ένα δέντρο ή να σταματήσουμε την αποψίλωση ενός άλλου. Ακόμη κι αν καταφέρνουμε σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε μία καλή πράξη, γνωρίζουμε ότι λόγω της απόστασης, δεν μπορούμε να φυτέψουμε ένα παρόμοιο δέντρο σε μία άλλη περιοχή του κόσμου που πρόσφατα επλήγη από μία καταστροφική πυρκαγιά, ούτε μπορούμε να προσφέρουμε φαγητό σε κάποιο πεινασμένο παιδί της Αφρικής.

Το ίντερνετ όμως φτιάχτηκε για να μηδενίσει τις αποστάσεις, και πλέον εικονικά, όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην καλυτέρευση των περιβαλλοντικών συνθηκών και της φτώχιας που υπάρχει στον πλανήτη μας. Μπορούμε να κάνουμε μία δωρεά σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, μπορούμε να βοηθήσουμε μία φιλοζωική οργάνωση.

Πλέον όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τα ζώα με το απλό πάτημα ενός κλικ. Φιλοζωικές, φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες αναζήτησης στις οποίες το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε μία καρτέλα ή να πληκτρολογήσουμε μία λέξη στον κέρσορα αναζήτησης. Και με αυτό το πάτημα του δαχτύλου μας ένα μπουκάλι μόλις μαζεύτηκε από τους ωκεανούς, ένα δένδρο μόλις φυτεύτηκε, ένα παιδί απέκτησε ένα γεύμα, ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι γλύτωσε από τη λιμοκτονία ή την κακοποίηση.

Αν θέλετε να μάθετε πώς και πού μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, συνεχίστε να διαβάζετε.

1. Ecosia

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης που φυτεύει δέντρα! Προσθέστε την σαν επέκταση στο Chrome ή στο Firefox και με κάθε αναζήτησή σας, ένα δέντρο θα φυτεύεται. Πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός: Εσείς αναζητάτε μία πληροφορία και έτσι σας προβάλλονται διαφημίσεις, από τις οποίες η οργάνωση πληρώνεται, και με τα χρήματα που κερδίζει φυτεύει δέντρα σε διάφορες περιοχές σε όλον τον κόσμο. Ανεβάζοντας μηνιαίες αναφορές για τις δράσεις της, η πλατφόρμα έχει προσελκύσει πάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2. Ocean Hero

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία συλλέγει πλαστικά μπουκάλια από τη θάλασσα, προστατεύοντας τα ζώα! Προσθέτοντάς την σαν επέκταση, κάθε φορά που ανοίγετε μία καρτέλα ή κάνετε μία αναζήτηση, συλλέγετε εικονικά «κοχύλια». Αν μαζέψετε εκατό, τότε αποσύρεται από τα νερά του ωκεανού ένα πλαστικό μπουκάλι.

Αυτή η οργάνωση πραγματοποιεί τις δράσεις της προβάλλοντας σε εσάς χορηγούς στα εικονίδια των συντομεύσεών σας. Ακόμη, στην αρχική καρτέλα αναζήτησης μπορείτε να προσθέστε μία φωτογραφία της επιλογής σας, ενώ καθώς πραγματοποιείτε τις αναζητήσεις σας μπορείτε να επιλέξετε το ocean mode και να σκρολάρετε ανάμεσα σε έναν καταγάλανο ωκεανό παρέα με εικονικές θαλάσσιες χελώνες.

Μέχρι σήμερα έχει συλλέξει δεκαέξι εκατομμύρια μπουκάλια και συνεχίζει!

Μάθετε περισσότερα εδώ.

3. Tap For A Cause

Μία πλατφόρμα την οποία προσθέτεις σαν επέκταση και με κάθε σου κλικ συγκεντρώνει χρήματα ώστε να βοηθήσει φτωχές οικογένειες σε τριτοκοσμικές χώρες. Θέλοντας να αποδείξει τη νομιμότητά της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, η οργάνωση δείχνει πόσα χρήματα συγκεντρώνει και πού τα πηγαίνει αναλυτικά στο σάιτ της.

Σύμφωνα με έρευνες δεν αποτελεί απάτη, κερδίζει χρήματα μέσω διαφημίσεων και χορηγών και από το 2012 έχει δωρίσει τουλάχιστον το 30% των κερδών της σε διάφορες δράσεις κατά της φτώχιας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

4. Gaia Mission

Χρησιμοποιώντας αυτή την πλατφόρμα μπορείτε να βοηθήσετε τη φύση και τα ζώα όλου του κόσμου! Κάνοντας καθημερινά τις αναζητήσεις σας σε αυτήν, βοηθάτε φιλοζωικές οργανώσεις να φροντίσουν και να προστατεύσουν κατοικίδια και άγρια ζώα από τη βία και την πείνα.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Κακά τα ψέματα, οι αλλαγές είναι δύσκολες και χρειάζονται χρόνο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να αντικρίζουμε τη λευκή σελίδα της Google κάθε φορά που ενεργοποιούμε τον υπολογιστή ή το κινητό μας. Ωστόσο η επιλογή πιο εναλλακτικών πλατφορμών αναζήτησης, οι οποίες αναλυτικά μας παρουσιάζουν το πώς μπορούν να βοηθήσουν, η κάθε μία με το δικό της τρόπο, το περιβάλλον, τους ωκεανούς, τους ανθρώπους και τα ζώα, είναι ένα καλό κίνητρο ώστε να αντιταχθούμε στις συνήθειές μας και να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο με το πάτημα ενός κλικ.

alithia.gr