Η Amazon «έτρεξε» να διορθώσει την Alexa που προκάλεσε 10χρονη να βάλει μέταλλο σε πρίζα

Η «πρόκληση» θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε ηλεκτροσόκ
Πέμ, 30/12/2021 - 01:06

Η Amazon αναβάθμισε την ηλεκτρονική βοηθό φωνητικών εντολών Alexa, μετά την άκρως επικίνδυνη προτροπή προς ένα δεκάχρονο κορίτσι.

Όπως μετέδωσε το BBC, όλα ξεκίνησαν όταν η ανήλικη έδωσε εντολή στην Alexa να την «προκαλέσει» να κάνει κάτι.

«Βάλε τον φορτιστή ενός τηλεφώνου ως την μέση στην πρίζα, και μετά ακούμπησε μια δεκάρα (σ.σ νόμισμα) στα εκτεθειμένα μέταλλα», απάντησε η Alexa από το ηχείο. Η Amazon διαβεβαιώνει τώρα πως «διόρθωσε το λάθος» μόλις ενημερώθηκε για αυτό.

Τα μέταλλα είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού και εισαγωγή τους σε πρίζες μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροσόκ, πυρκαγιές και βλάβες.

Η μητέρα του κοριτσιού, Kristin Livdahl, έγραψε για το περιστατικό στο twitter. «Κάναμε κάποιες φυσικές προκλήσεις, όπως το να ξαπλώνουμε και να κυλιόμαστε κρατώντας το ένα πόδι, από έναν δάσκαλο (σ.σ. γυμναστή) στο Youtube. Είχε κακό καιρό έξω. Ήθελε απλώς άλλη μία».

Τότε, από το ηχείο Echo ακούστηκε η πρόκληση που «είχε βρει στον Ιστό». «Όχι, Alexa, όχι!» παρενέβη τότε η μητέρα της.

Η επικίνδυνη πρόκληση που είναι γνωστή ως «η πρόκληση της δεκάρας», είχε ξεκινήσει να διαδίδεται στο TikTok και άλλες πλατφόρμες πριν από περίπου έναν χρόνο.

Η Amazon ανακοίνωσε στο BBC ότι έκανε την κατάλληλη αναβάθμιση ώστε να μην ξαναπροτείνει τέτοια δραστηριότητα στο μέλλον. «Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι στο επίκεντρο όσων κάνουμε και η Alexa είναι σχεδιασμένη για να τους παρέχει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες».

 

Με πληροφορίες από BBC