6 Εύκολα και οικονομικά τρικ διακόσμησης που θα αλλάξουν τελείως το σπίτι σας

Εδώ θα βρείτε μερικά απλά κόλπα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και να το κάνετε αντάξιο όσων βλέπουμε στα περιοδικά, χωρίς να ξοδέψετε μια ολόκληρη περιουσία
Τρί, 23/02/2021 - 07:52
Εύκολα και οικονομικά τρικ διακόσμησης

Πολύ συχνά βλέπουμε τα σπίτια στις σελίδες των περιοδικών διακόσμησης και ζηλεύουμε. Θα θέλαμε κι εμείς να μένουμε σε ένα ωραίο και διακοσμημένο στην εντέλεια τέτοιο σπιτικό από επαγγελματίες του χώρου. Εδώ όμως έχουμε συγκεντρώσει για εσάς μερικά tips που εφαρμόζουν όλοι οι επαγγελματίες διακοσμητές και μπορείτε να εφαρμόσετε κι εσείς εύκολα αλλά κυρίως χωρίς ιδιαίτερο κόστος. 

 

Διαβάστε εδώ τα 6 tips που θα κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει λες και το διακόσμησε επαγγελματίας:

 

1. Η πρώτη εντύπωση μετράει

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα έτσι και όσον αφορά την διακόσμηση, είναι σίγουρα σημαντικό να “κλέψουμε” τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή και αυτή είναι φυσικά στην είσοδο. Διαλέξτε ένα χρώμα χαρούμενο που σας αντιπροσωπεύει και βάψτε την πόρτα της εισόδου σας. Το ξέρατε ότι το κόκκινο χρώμα για πολλούς πολιτισμούς αντιπροσωπεύει τη χαρά και δείχνει στους καλεσμένους σας ότι είναι ευπρόσδεκτοι; Ζεστοί τόνοι όπως το πορτοκαλί και το κίτρινο είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στα περιοδικά διακόσμησης. Αν τη βάψετε μόνοι σας το κόστος θα είναι πραγματικά μηδαμινό αφού ένας τενεκές χρώμα κοστίζει κάτι λιγότερο από 15 ευρώ.

 

2. Κάντε το σαλόνι σας “να μιλάει” 

 

Το σαλόνι είναι ο χώρος που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να είναι το νιώθουμε οικείο, άνετο και φιλόξενο. Τοποθετήστε τους καναπέδες και τις πολυθρόνες σας αντικριστά ή σε σχήμα U ώστε να μπορούν όσοι κάθονται σε αυτά να συζητούν μεταξύ τους.

3. Κουζίνα με φως

 

Το φως παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και ιδιαίτερα στην κουζίνα μας όπου ξεκινάει η ημέρα μας, τρώμε το πρωινό μας και καλημερίζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τι πιο ωραίο από μια ωραία φωτεινή κουζίνα;! Για να το πετύχετε αυτό ξεφορτωθείτε τις βαριές και χρωματιστές σας κουρτίνες και διαλέξτε ανάλαφρες, σχεδόν διάφανες λευκές κουρτίνες από δαντέλα, γάζα ή λινό ύφασμα. Αυτές οι παλιές δαντελένιες κουρτίνες της γιαγιάς σας που έχετε φυλαγμένες με τα υπόλοιπα προικιά είναι ιδανικές γι’ αυτή την περίσταση! Αν πάλι η γιαγιά σας δε σας προίκισε μπορείτε να αγοράσετε πολύ οικονομικές δαντελένιες που μοιάζουν χειροποίητες με 12,99 από τα ΙΚΕΑ.

 

4. “Καθρέφτη καθρεφτάκι μου”

 

Ένας καθρέφτης σε κάθε δωμάτιο σίγουρα θα δώσει στον χώρο σας την αίσθηση ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος ενώ παράλληλα θα τον φωτίζει. Το φως αντανακλάται στην επιφάνειά του οι αχτίδες του απλώνονται σε όλο το δωμάτιο. Επιλέξτε ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης του σπιτιού σας καθρέπτες απλούς σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο σχήμα, ολόσωμους με βάση, επιβλητικούς με περίτεχνη ξύλινη κορνίζα ή και σε απρόσμενα σχήματα όπως αυτοί σε σχήμα σταγόνας που βρίσκουμε στο φυλλάδιο Vicko μόλις με 11,60! Φροντίστε μόνο να μην τοποθετήστε τους καθρέφτες ακριβώς απέναντι από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες αφού δε θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

5. Χαλιά- κουρτίνες- πίνακες

 

Το πιο πιθανό είναι ότι το σπίτι σας είναι ήδη γεμάτο με όσα χρειάζεται και πραγματικά δε χρειάζεται να κάνετε επιπλέον έξοδα για να αλλάξετε την όψη του παρα μόνο μερικές εν οίκω αλλαγές. Ο τρόπος που τοποθετούμε τα χαλιά, τις κουρτίνες και τους πίνακες σε έναν χώρο μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην γενικότερη αισθητική του. Γι’ αυτό το λόγο τοποθετήστε τα χαλιά σας κάτω από τα πόδια του καναπέ και των πολυθρόνων που το πλαισιώνουν. Κρεμάστε τις κουρτίνες σας ψηλά, σχεδόν λίγους πόντους από το ταβάνι για να δώσετε ύψος ενώ τους πίνακες που έχετε σε ένα μέσο ύψος ούτε πολύ χαμηλά ούτε πολύ ψηλά. Θέλετε η μέση του πίνακα να βρίσκεται περίπου 170 με 180 πόντους από το πάτωμα.

 

6. Καλέστε ενισχύσεις

 

Τα σπίτια μας μέσα στα χρόνια συγκεντρώνουν σωρούς από πράγματα τα οποία δεν χρειαζόμαστε πραγματικά. Το να τα ξεφορτωθούμε όμως γίνεται συχνά δύσκολο εξαιτίας συναισθηματικών δεσμών. Εδώ θα χρειαστείτε σίγουρα βοήθεια για να διώξετε τη σαβούρα και να κρατήσετε τα απαραίτητα. Καλέστε μια φίλη σας που της αρέσει το ξεκαθάρισμα και αφιερώστε ένα πρωινό σε αυτό. Μπορεί να είναι λιγάκι κοπιαστικό αλλά θα ανταμειφθείτε στο τέλος. Να θυμάστε πώς ένα ωραία διακοσμημένο σπίτι για να αναδειχθεί πρέπει να είναι συγυρισμένο και τακτοποιημένο!

 

Με όλες τις παραπάνω συμβουλές θα κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει και όλοι θα σας ρωτούν για το τηλέφωνο του διακοσμητή σας. Καλή αρχή λοιπόν!