Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται μερικές χρήσιμες συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου
Τρί, 16/02/2021 - 13:11

Το μινιμαλιστικό ύφος διακόσμησης έχει έρθει δυναμικά στη ζωή μας, ιδιαίτερα για τη διακόσμηση υπνοδωματίου. Σκοπός του είναι να αποδείξει πως ένας χώρος δε χρειάζεται να είναι παραγεμισμένος με αντικείμενα, ώστε να μοιάζει όμορφος και ολοκληρωμένος. Θεωρεί πως η διακόσμηση σε απλές και λιτές γραμμές, αλλά και η δυνατότητα του βλέμματος να περιπλανηθεί ακούραστα στον χώρο, είναι πάρα πολύ σημαντικοί παράγοντες της επιτυχίας. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται μερικές χρήσιμες συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου. 

1. Τα κατάλληλα χρώματα
 

exypnes-idees-gia-minimal-diakosmisi-ypnodomatioy0

Αν θέλετε να βάψετε τους τοίχους κόκκινους, ή σε κάποιο άλλο έντονο χρώμα, μπορείτε να το απαλύνετε με τη χρήση ουδέτερων χρωμάτων. Έτσι, είναι καλή ιδέα να βάψετε έναν τοίχο κόκκινο και τους υπόλοιπους μπεζ. Ομοίως, συστήνεται να μην το παρακάνετε με την ποικιλία χρωμάτων. Η διακόσμηση θα είναι ιδανική, αν χρησιμοποιήσετε 2 έως 3 χρώματα. Όσο για τα πιο χαρακτηριστικά χρώματα που προτιμώνται στη μίνιμαλ διακόσμηση είναι το λευκό, το μπεζ, το γκρι και άλλα απαλά χρώματα που ξεκουράζουν το βλέμμα.

2. Οι καθρέφτες
 

exypnes-idees-gia-minimal-diakosmisi-ypnodomatioy1

Ο καθρέφτης είναι ένα σημαντικό στοιχείο του χώρου, καθώς τον κάνει να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος. Στη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, ωστόσο, μπορεί να έχει και άλλου είδους χρήση. Ο καθρέφτης είναι από τη φύση του ένα διακριτικό και κομψό αντικείμενο υψηλής αισθητικής. Μπορείτε να βάλετε καθρέφτες στους τοίχους, χρησιμοποιώντας τους σαν διακοσμητικά στοιχεία. Η διακριτική τους παρουσία θα στολίσει την κρεβατοκάμαρα τόσο ταιριαστά, ώστε δεν θα χρειάζονται πολλά διακοσμητικά ακόμα.
 
3. Μεγάλα παράθυρα
 

exypnes-idees-gia-minimal-diakosmisi-ypnodomatioy2

Είναι καλό το δωμάτιο να φωτίζεται επαρκώς και να είναι ευήλιο. Αποφύγετε, λοιπόν, τις βαριές κουρτίνες και τα αντικείμενα που τοποθετούνται μπροστά στο παράθυρο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να του δώσετε χώρο για να αναδειχθεί και να φωτίσει το δωμάτιο. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για ένα παράθυρο είναι να είναι καθαρό και καλοδιατηρημένο. 
 
4. Φωτιστικά δωματίου
 

exypnes-idees-gia-minimal-diakosmisi-ypnodomatioy3

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ατμόσφαιρα στον  χώρο αλλά και τη διάθεσή μας. Μία πολύ καλή λύση είναι να τοποθετήσετε λάμπες με πιο έντονο φως στο φωτιστικό οροφής και λάμπες με πιο διακριτικό φως στο φωτιστικό δαπέδου, ή κομοδίνου. Επίσης, μπορείτε να βάλετε ένα σύστημα κρυφού φωτισμού, το οποίο θα προσθέσει πολυτέλεια και κομψότητα στην κρεβατοκάμαρα. Άλλωστε, το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι από τη φύση του ταιριαστό σε μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, καθώς είναι το πιο λιτό στυλ φωτιστικών.

5. Ξύλινα στοιχεία
 

exypnes-idees-gia-minimal-diakosmisi-ypnodomatioy4

Υπάρχουν διάφορα είδη ξύλου για έπιπλα, σε διάφορους χρωματισμούς για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Μπορείτε, ακόμη, να βάψετε τα ξύλινα έπιπλα σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου. Αν, για παράδειγμα, βάψετε το δωμάτιο μπεζ, ίσως να ταιριάζουν περισσότερο τα ξύλινα έπιπλα βαμμένα σε ανοιχτή απόχρωση του ξύλου. 
 
6. Φυτά εσωτερικού χώρου
 

exypnes-idees-gia-minimal-diakosmisi-ypnodomatioy5

Τα ζωντανά φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχυθεί η αρμονία και η ισορροπία του χώρου. Αρκεί να τοποθετήσετε σε κάποιες γωνίες του δωματίου 1- 2 γλάστρες με μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Δεν χρειάζεται να ανθίζουν, ή να βγάζουν πολύχρωμα λουλούδια. Ακόμα και η πρασινάδα τους είναι αρκετή για να διακοσμήσει το δωμάτιο χωρίς υπερβολές, αλλά και να σας χαλαρώσει με την ήρεμη όψη της.
 
7. Έργα τέχνης
 

exypnes-idees-gia-minimal-diakosmisi-ypnodomatioy6

Στη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου ταιριάζουν πίνακες μεγάλων διαστάσεων, με σχετικά μικρό αριθμό χρωμάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί για το μινιμαλιστικό ύφος θεωρείται καλύτερο ένα μεγάλο διακοσμητικό στοιχείο, παρά πολλά μικρότερα, τα οποία δημιουργούν “θόρυβο”. Όσο για τα χρώματα του πίνακα, μπορούν να ταιριάζουν με τα χρώματα στους τοίχους, ή και να κάνουν αντίθεση.

Πηγή: Douleutaras.gr