Άλλο ένα εκπληκτικό όφελος των μήλων

Πέμ, 21/10/2021 - 08:22


Από τη μία μας κρατούν μακριά από τον γιατρό, από την άλλη μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά σε καλύτερη συγκέντρωση και νευρολογική υγεία.

Είστε από αυτούς που ακολουθούν τον θυμόσοφο λαό και τηρούν το ένα μήλο την ημέρα; Αν ναι, τότε μαζί με τα υπόλοιπα οφέλη του στην υγεία, το πεπτικό, το ανοσοποιητικό, τη σιλουέτα, έχετε και ένα μπόνους κέρδος.

Τα μήλα περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών και φυσικά σάκχαρα που διασπώνται αργά μέσα στον οργανισμό, απελευθερώνοντας σταθερή δόση γλυκόζης στο αίμα και παρέχοντας στον οργανισμό σταθερή πηγή ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι σας χαρίζουν ενέργεια, κρατούν την κόπωση που προκύπτει από απότομη πτώση του σακχάρου μακριά και σας διατηρούν σε εγρήγορση. 

 

Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους βελτιώνει τη νευρολογική υγεία λόγω της κουερσετίνης που περιέχουν, ουσία που φαίνεται να μειώνει τη φλεγμονή στους νευρώνες. Διαφορετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Alzheimer’s Disease συνέδεσε την κατανάλωση χυμού μήλου με αύξηση σε ένα σημαντικό νευροδιαβιβαστή, την ακετυλοχολίνη, ο οποίος φαίνεται να συμβάλλει στη βελτίωση των αναμνήσεων σε ποντίκια με συμπτώματα άνοιας.

Βάλτε τα μήλα, λοιπόν, στην καθημερινότητά σας για περισσότερη ενέργεια και συγκέντρωση και απολαύσατε τα είτε σκέτα, είτε μέσα στη σαλάτα σας, είτε σε φρουτοσαλάτα, στο γιαούρτι και όπου αλλού σας αρέσει. 

 


Ad Links