Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Κοτοσουβλάκια με γιαούρτι

Τρί, 18/02/2020 - 09:12

Μαζί με ζεστές πίτες και λαχανοσαλάτα είναι το τέλειο γεύμα, αλλά και ο πιο εύκολος μεζές για φιλικές μαζώξεις.

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 30΄ Ψήσιμο: 10΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
  • 200 γρ. γιαούρτι, κατά προτίμηση πρόβειο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 λεμόνι μικρό, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.

«Περνάμε» το κοτόπουλο σε καλαμάκια (12-14), χωρίς να το σκουπίσουμε από τη μαρινάδα, και τακτοποιούμε τα σουβλάκια στο ταψί.

Ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Καθημερινή, ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ, Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα