Με τι άλλο –εκτός από νερό- μπορείτε να γεμίσετε τις παγοκύστες σας;

Δευ, 31/07/2017 - 03:00

Η κύρια χρήση μιας παγοκύστης είναι να γεμίσει με νερό, έτσι ώστε λίγο αργότερα να μας δώσει τα παγάκια που χρειαζόμαστε για τον καφέ, το κοκτέιλ ή το κρύο τσάι μας. Μπορείτε, όμως, να δημιουργήσετε και άλλου είδους παγάκια με τη βοήθειά της.

 

Δείτε 8 δημιουργικούς τρόπους για να γεμίσετε τις παγοκύστες σας με… γεύση.

1. Καφές
Περιχύστε στην παγοκύστη σας καφέ που σας περίσσεψε από το φρέντο σας, βάλτε τη στην κατάψυξη και την επόμενη φορά που θα θελήσετε καφέ, αξιοποιήστε τα!

2. Μοχίτο
Το απόλυτο, καλοκαιρινό δροσιστικό ποτό μπορεί να πάρει ακόμη πιο γευστική χροιά, αν φτιάξετε παγάκια με νερό, ζάχαρη, lime και ρούμι και του τα προσθέσετε.

3. Φρουτοχυμό
Γεμίστε τις παγοθήκες με το χυμό της αρεσκείας σας κι όταν παγώσουν, προσθέστε τα παγάκια σε ένα ποτήρι νερό, ένα φρουτώδες κοκτέιλ, σε ανθρακούχο νερό κ.ο.κ.

4. Γάλα με μπισκότα
Συνδυάστε γάλα με κομματάκια μπισκότου σοκολάτας ή άλλης γεύσης στις θήκες σας και όταν τα παγάκια σας είναι έτοιμα, δοκιμάστε τα στον καφέ σας.

5. Κρασί
Το ζεστό κρασί δεν είναι ό,τι πρέπει, ειδικά το καλοκαίρι. Κι αν έχετε προνοήσει φτιάχνοντας παγάκια κρασιού, θα το απολαύσετε δροσερό, ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

6. Σοκολάτα-φράουλα
Φτιάξτε το δικό σας παγωμένο σοκολατάκι, γεμίζοντας τις παγοθήκες με ρευστή κουβερτούρα κι ένα κομμάτι φράουλα στην κάθε θήκη. Μετά καταναλώστε τα είτε σκέτα, είτε μέσα στο γάλα, στο παγωτό κ.ο.κ.

7. Τζιν-τόνικ
Η συνταγή είναι απλή: βάλτε τζιν, τόνικ και λίγο χυμό λεμονιού στην κάθε θήκη, προσθέστε κι ένα κομματάκι λεμόνι κι αφήστε να παγώσει. Μέχρι το βράδυ που θα θέλετε να χαλαρώσετε, τα παγάκια σας θα είναι έτοιμα.

8. Σκέτη σοκολάτα
Η σοκολάτα ταιριάζει παντού και τα κάνει όλα… καλύτερα. Λιώστε λίγη κουβερτούρα, περιχύστε τη στις θήκες και παγώστε τη. Μετά μπορείτε να προσθέσετε τα παγάκια σοκολάτας στο γάλα σας και να το απολαύσετε όσο ποτέ άλλοτε.

Πηγή: clickatlife