Πώς να πετύχεις το τέλειο makeup-no-makeup σε 5 βήματα

Έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει και αφομοιώσει εικόνες που μας παρουσιάζουν τα τέλεια foxy-eyes και τα γραμμικά cut-crease που ξεχνάμε πως να πετύχουμε ένα διακριτικό makeup-no-makeup το οποίο θα μας χρησιμεύσει στην καθημερινότητα μας
Πέμ, 22/06/2023 - 20:07

Πολλές φορές με όλη αυτή την πληροφορία που υπάρχει έξω στα social δυσκολευόμαστε να εκτελέσουμε το πιο απλό look, το makeup-no-makeup, το οποίο ακούγεται απλό, αλλά πλέον δεν είναι. Έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει και αφομοιώσει εικόνες που μας παρουσιάζουν τα τέλεια foxy-eyes, τα γραμμικά cut-crease και γενικότερα όλες τις τάσεις της εποχής που στοχεύουν σε ένα πιο grande «ινσταγκραμικό» look, που ξεχνάμε πως να πετύχουμε ένα διακριτικό makeup-no-makeup το οποίο θα μας χρησιμεύσει στην καθημερινότητα μας, στην πρωινή μας έξοδο, στη δουλειά μας, ακόμα και στο σχολείο.

Ποια είναι η φιλοσοφία του makeup-no-makeup;

Όπως λέει και η ίδια λέξη, κάνουμε ένα μακιγιάζ το οποίο να μην φαίνεται σαν να έχουμε βάλει μακιγιάζ. Τονίζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας που θέλουμε να τονίσουμε με έναν τρόπο που ένα μη εκπαιδευμένο μάτι θα τον βρει απολύτως φυσικό και δεν θα αντιληφθεί ότι προσθέσαμε κάτι έξτρα στο πρόσωπο μας. Με λίγα λόγια το makeup-no-makeup στοχεύει σε ένα look το οποίο θα φαίνεται σαν να ξυπνήσαμε έτσι, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει δουλειά και σκέψη πίσω από την εμφάνιση μας προκειμένου να μοιάζει τόσο φυσική και ανεπιτήδευτη.

Τι πρέπει να κάνω για το τέλειο makeup-no-makeup;

Βήμα #1: Concealer αντί για foundation
 

Free photo combination of makeup textures
 

Η βάση, το foundation ή αλλιώς το fon de teint για καθημερινή χρήση είναι μία υπερβολική προσθήκη. Ειδικά αν είναι σε μορφή πούδρας μπορεί να τονίσει ακόμη περισσότερο τους πόρους του δέρματος μας και να μας δώσει ένα παλιομοδίτικο look που συναντάμε στις πιο μεγάλες ηλικίες. Συνήθως, οι μεγαλύτερες γυναίκες καταφεύγουν σε καθημερινή χρήση του foundation ή της πούδρας με σκοπό να καλύψουν τις ρυτίδες, ενώ στην πραγματικότητα αυτό τις τονίζει ακόμη περισσότερο και φαίνεται ότι είναι ένα παραπάνω στρώμα πάνω στην επιδερμίδα μας.

Για ένα φυσικό look είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε μονάχα concealer. Μπορούμε να το τοποθετήσουμε κλασικά κάτω από τα μάτια για να καλύψει τους μαύρους κύκλους, στο κινητό βλέφαρο για να έχει μία ίδια απόχρωση με το υπόλοιπο δέρμα μας και σε μικρές ποσότητες σε τυχόν «ατέλειες» που θέλουμε να καλύψουμε σε όλο το πρόσωπο, όπως για παράδειγμα στις κοκκινίλες που δημιουργούνται πολλές φορές γύρω από την μύτη ή σε ένα καινούριο σπυράκι που μπορεί να έχουμε βγάλει. Οι μικρές ποσότητες concealer σε ολόκληρο το πρόσωπο θα δώσουν ένα πολύ πιο natural look από το να απλώσουμε μία βάση παντού.

Βήμα #2: Τζελ στα φρύδια
 

Free photo young woman taking care of her eyebrows
 

Για να δείχνουμε απόλυτα φυσικές δεν χρειάζεται να γεμίσουμε τα φρύδια μας με σκιά. Μπορούμε απλώς να βάλουμε ένα τζελ που θα τα χτενίσει δίνοντας μας το επιθυμητό σχήμα και θα τα κρατήσει στην θέση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τζελ με χρώμα, αλλά ακόμη ιδανικότερο είναι ένα διάφανο τζελ.

Βήμα #3: Γυρίζουμε τις βλεφαρίδες και βάζουμε καλής ποιότητας μάσκαρα
 

Free photo close-up hand curling eyelashes of model
 

Το να γυρίζουμε κάθε πρωί τις βλεφαρίδες μας είναι ένας καλός και εύκολος τρόπος που δεν χαλάει την ποιότητα των βλεφαρίδων μας και κάνει το μάτι μας να φαίνεται ξύπνιο και φρέσκο. Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης και μάσκαρα, αφού πρώτα βεβαιωθούμε ότι έχουμε σκουπίσει την μύτη του βουρτσακιού στην συσκευασία για να μην τοποθετήσουμε περίσσιο προϊόν και δημιουργήσουμε κόμπους. Για να μην δημιουργούνται επίσης κόμποι καλό είναι να έχουμε μία καλής ποιότητας μάσκαρα. Δεν ακουμπάμε απλώς φευγαλέα τις βλεφαρίδες όταν τοποθετούμε την μάσκαρα αλλά επιμένουμε στην βάση των βλεφαρίδων προχωρώντας προς τα πάνω.

Σε καμία περίπτωση δεν προσθέτουμε σε ένα makeup-no-makeup look ψεύτικες βλεφαρίδες, καθώς πλέον θα είναι εμφανές ότι επιμεληθήκαμε την εμφάνιση μας. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να προσθέσουμε, καλύτερα να μην βάλουμε ολόκληρες αλλά μεμονωμένες για παράδειγμα στην άκρη των βλεφαρίδων για ένα ανοδικό βλέμμα ή στο κέντρο για να κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα.

Βήμα #4: Σκιά σε γήινες αποχρώσεις
 

Free photo view of eyeshadow palette with cosmetic powder
 

Μπορούμε στο makeup-no-makeup look να μην βάλουμε καθόλου σκιά στο βλέφαρο, ωστόσο αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε γήινες αποχρώσεις με ελάχιστο ιριδισμό που να φαίνονται φυσικές και ένα με το υπόλοιπο μας πρόσωπο. Οι κρεμώδεις σκιές είναι οι καταλληλότερες για να διασφαλίσουν ένα όσο πιο φυσικό αποτέλεσμα γίνεται. Για να φαινόμαστε ακόμα πιο φρέσκιες, μπορούμε να βάλουμε ένα ιριδίζων μπεζ στην κόγχη του ματιού, όχι όμως σε υπερβολική ποσότητα.

Βήμα #5: Οπωσδήποτε ρουζ και λιπ γκλος
 

Free photo perfect natural lip makeup. close up macro photo with beautiful female mouth. plump full lips. perfect clean skin, light fresh lip make-up.
 

Το ρουζ στα μάγουλα πάντα προσθέτει μία υγεία στο δέρμα, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο για ένα makeup-no-makeup look. Καλύτερα να προτιμήσουμε ρουζ σε κρεμώδη μορφή και όχι σε πούδρα, καθώς το κρεμώδες ρουζ αφομοιώνεται καλύτερα από το δέρμα μας, φαίνεται ακόμη πιο φυσικό και προσθέτει μία λάμψη. Μπορείτε αν θέλετε το ίδιο λιπς γκλος που βάζετε και στα χείλη να βάλετε και στα μάγουλα ώστε να μην αγοράζετε επιπλέον προϊόντα.

Για την σωστή εφαρμογή του ρουζ, χαμογελάμε μπροστά στον καθρέφτη και τοποθετούμε το ρουζ στην περιοχή που ανασηκώνονται τα μάγουλα μας. Έπειτα με ένα πινέλο ή και με τα χέρια το απλώνουμε ώσπου να μοιάζει σαν να κοκκινήσαμε φυσικά. Καλύτερα για ένα makeup-no-makeup να μην χρησιμοποιούμε κραγιόν, ειδικά ματ, αλλά λιπ γκλος ή και ένα λιποζάν με χρώμα το οποίο θα δίνει την αίσθηση ότι αυτό είναι το φυσικό χρώμα των χειλιών μας.

Έπειτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε setting spray για να διασφαλίσουμε ότι το makeup μας θα αντέξει τουλάχιστον δεκαέξι ώρες και είμαστε έτοιμες να φύγουμε.

Τι πρέπει να αποφύγω σε ένα makeup-no-makeup look;

Οποιοδήποτε προϊόν σε μορφή πούδρας
 

Free photo combination of makeup textures
 

Πούδρα, σκιά σε μορφή πούδρας, ρουζ σε μορφή πούδρας, όλα αυτά είναι καλύτερο να τα αποφύγουμε εκτός κι αν έχουμε ένα πολύ λιπαρό δέρμα. Σε περίπτωση που έχουμε όμως ξηρό η μεικτό καλύτερα είναι να προτιμήσουμε τα κρεμώδη προϊόντα για τον λόγο που προαναφέρθηκε: χαρίζουν ένα πολύ πιο natural αποτέλεσμα, κάτι που είναι ο σκοπός του makeup-no-makeup look.

Contouring, highlighting, baking
 

Free photo cosmetic makeup tonal foundation is on woman's face.  beauty treatment concept. girl makes makeup.
 

Το contouring, το highlighting και το baking είναι ήδη τεχνικές που δεν προορίζονται για την αληθινή ζωή αλλά τον φακό. Τις χρησιμοποιούν συνήθως στον κινηματογράφο και την τηλεόραση για να δώσουν ένα πιο τρισδιάστατο look, αλλά δεν προορίζονται για την πραγματική ζωή γιατί μπορούν να είναι ιδιαίτερα εμφανή και σίγουρα δεν έχουν θέση σε ένα φυσικό μακιγιάζ όπως αυτό του makeup-no-makeup.

Υπερβολική συγκέντρωση προϊόντων
 

8 Signs You Are Wearing the Wrong Makeup - NewBeauty
 

Όσο μικρότερες οι ποσότητες τόσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα, όπως είπαμε και πριν. Υπερβολικές ποσότητες concealer, σκιάς ή ρουζ θα μας κάνουν να δείχνουμε περισσότερο καρικατούρες παρά φυσικές.

alithia.gr