Πώς οι πικάντικες τροφές μπορούν να μας κάνουν κακό

Από τη μία είναι νόστιμες με... φανατικούς οπαδούς και θεωρείται ότι δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό, από την άλλη, όμως, έχουν μια αρνητική πλευρά
Τρί, 19/02/2019 - 15:14
γυναίκα στόμα πιπεριά κόκκινα χείλη

Το πιπέρι και τα πικάντικα καρυκεύματα χαρίζουν ένταση στο φαγητό και αποτελούν αδυναμία πολλών, ενώ υπάρχουν κουζίνες που τις τιμούν δεόντως. Οι καυτερές τροφές γενικότερα, μάλιστα, θεωρείται ότι βοηθούν στην καύση θερμίδων και στην ώθηση του μεταβολισμού. Προτού, όμως, τις καταναλώσετε, πρέπει να ξέρετε ότι έχουν και τα μειονεκτήματά τους.

Αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή, πρέπει να ξέρετε ότι μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά με τέτοιους είδους τροφές και να «φουντώσει», ενώ μπορεί να γίνει παρόμοια ζημιά και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα είναι πιο ευάλωτ και αντιδραστικά τότε και λόγω του ότι κάποιες πικάντικες τροφές τα διογκώνουν, το δέρμα δείχνει λιγότερο νεανικό και περισσότερο παραμορφωμένο στην εμμηνόπαυση.

Πώς να αντιμετωπίσετε το... κακό; Μην στερηθείτε τα αγαπημένα σας καυτερά, απλώς προτιμήστε να μην τα καταναλώνετε συχνά, αν δεν θέλετε να δείτε ερυθρότητα, πρήξιμο και ευρυαγγείες στο σώμα και το πρόσωπό σας.

Πηγή: clickatlife.gr