Ψήφισμα Ιδρύματος "Μαρία Τσάκος" για θάνατο Τάκη Τσεβδού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», συνελθόν εκτάκτως επί τῳ θλιβερώ αγγέλματι του θανάτου του Παναγιώτη Τσεβδού, φίλου της οικογένειας και του Ιδρύματος, ευγενούς και ευσεβούς Καρδαμυλίτη,  ευπατρίδη,  αγνού  πατριώτη,  μεγάλας  προσενεγκόντος  υπηρεσίας  στην Ελλάδα,  την  ελληνική  ομογένεια  της  Νέας  Υόρκης  και  τη  Ναυτιλία,  υπερηφάνως περιάγοντος,  επί  πολλάς  10ετίας,  το όνομα της  Μητρός  Πατρίδος,  της  Χίου  και  των Καρδαμύλων στους κόλπους των κοινωνιών δραστηριοποίησής του, απεφάσισε ομόφωνα:

1.   Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη στην οικογένειά του,

2.   Να παραστεί δι’ αντιπροσώπων του στη νεκρώσιμη ακολουθία του,

3.   Να αποστείλει δωρεές στο Λιβάνειο Γυμνάσιο Καρδαμύλων, στο Γηροκομείο Χίου και στον Ι. Ναό Παναγίας Αγιογαλούσαινας,

4.   Να χορηγήσει μία υποτροφία στο όνομά του σε διακρινόμενο μαθητή σχολείου των Καρδαμύλων, οικότροφο της εκεί «Στέγης της Μαρίας», και

5.   Να δημοσιεύσει το παρόν στην εφημερίδα «ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ» και άπαντα τον χιακό Τύπο και στις εφημερίδες των Αθηνών «Η Καθημερινή», «Εστία» και «Το Βήμα».

Παλαιό Φάληρο, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πρόεδρος                                                                                   Οι Ιδρυτές

Ευθύμιος Ηλ. Μητρόπουλος                   Οικογένειες Παναγιώτη – Ειρήνης - Νικολάου Τσάκου

Επιλογή:
Κοινωνικά