Ψήφισμα Ιδρύματος Τσάκου για Γιάννη Λιγνό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, συνελθόν εκτάκτως επί τῳ θλιβερῴ αγγέλματι της εις Κύριον αποδημίας του καθηγητή Ιωάννη Λιγνού, ακούσαν του Ιδρυτού του καπτά Παναγιώτη Ν. Τσάκου εξάραντος την προσωπικότητα του μεταστάντος, μεγάλας προσενεγκόντος υπηρεσίας στα Γράμματα και την Παιδεία, επί μακρόν διατελέσαντος Διευθυντού του Λιβάνειου Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου Καρδαμύλων, πολλαπλώς συμβαλόντος στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και δικαίως ανεγνωρισθέντος  ως στυλοβάτου και αναμορφωτού των σχολείων των Καρδαμύλων, διακρινομένου για την αγάπη και αφιλοκερδή προσφορά του στους μαθητές και μαθήτριές του, συμπεριλαμβανομένων των οικοτρόφων της «Στέγης της Μαρίας», ομοφώνως απεφάσισε όπως:

  1. Παραστεί δι’ αντιπροσώπου του στην κηδεία του μεταστάντος,
  2. Εκφράσει την βαθιά θλίψη του στην οικογένειά του,
  3. Χορηγήσει μία υποτροφία στο όνομά του σε διακρινόμενο μαθητή/μαθήτρια του Ναυτικού Λυκείου “TEENS” Χίου και σε διακρινόμενο μαθητή σχολείου των Καρδαμύλων, οικότροφο της «Στέγης της Μαρίας», και
  4. Δημοσιεύσει το παρόν στην εφημερίδα «ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ» των Καρδαμύλων, άπαντα τον χιακό Τύπο και στις εφημερίδες Αθηνών «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΕΣΤΙΑ»,  «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Παλαιό Φάληρο, 22 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πρόεδρος                                                         Οι Ιδρυτές

Ευθύμιος Ηλ. Μητρόπουλος                           Νίκος Π. Τσάκος, καπτ. Παναγιώτης Ν. Τσάκος

Επιλογή: 
Κοινωνικά