Έχουν... Χημεία με τη Χίο

Διεθνές Συνέδριο Χημείας, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, με τουλάχιστον 300 συμμετέχοντες, στο Ομήρειο
Παρ, 12/09/2014 - 15:59

Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για τη Χίο από το Διεθνές Συνέδριο Αναλυτικής Χημείας που θα γίνει στο νησί μας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Εκτός του ότι οι συμμετέχοντες θα είναι από διάφορα μέρη της γης, εκτός του ότι ο αριθμός τους – περί τους 300- είναι υπολογίσιμος, πόσο μάλλον ότι έρχονται εκτός τουριστικής περιόδου, στις εργασίες του συνεδρίου προβλέπεται έμφαση και σε θέματα που αφορούν το μοναδικό προϊόν της μαστίχας.

Τα υπόλοιπα επισημαίνονται στο παρακάτω δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι διοργανωτές:

«Το Διεθνές Συνέδριο Αναλυτικής Χημείας “9th  Aegean Analytical Chemistry Days” (AACD 2014) διοργανώνεται από το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Χίο.

Πρόκειται για το 9ο μιας σειράς καθαρά επιστημονικών διεθνών συνεδρίων που με κοινό τόπο διοργάνωσης το Αιγαίο και κοινό όνομα, Aegean Analytical Chemistry Days, έχουν θεματικό αντικείμενο την αναλυτική χημεία και στοχεύουν στην ανταλλαγή και προώθηση γνώσεων της επιστήμης Χημείας, αλλά έμμεσα και στην καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα των συνέδρων. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τον αριθμό των προεγγραφών που προσεγγίζει το 300 και από την προέλευσή τους, που είναι παγκόσμια, το εκδηλωμένο υψηλό διεθνές ενδιαφέρον για το συνέδριο αυτό τιμά τη χώρα μας και τους διοργανωτές του.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ και στη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθεί έμφαση σε θέματα Ποιότητας Φυσικών Προϊόντων και ιδιαίτερα σε τοπικά προϊόντα όπως είναι η μαστίχα. Οι Σύνεδροι και οι συνοδοί τους θα επισκεφθούν τα μαστιχοχώρια και θα ενημερωθούν για την παραγωγή της μαστίχας και των ευεργετικών ιδιοτήτων του παγκοσμίως μοναδικού προϊόντος της Χίου. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το νησί της Χίου, γενικότερα, τα προϊόντα του και να επισκεφθούν Μουσεία του.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου (www.chem.uoa.gr/aacd2014) .»

Σχετικά Άρθρα