Ένας όμορφος άνθρωπος.

Τρί, 13/09/2022 - 16:57

Ένας όμορφος άνθρωπος.

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πουλούσε CD μέχρι τα δεκαεπτά του, για να βοηθήσει την οικογένειά του. Στο μεταξύ, όποτε μπορούσε και προλάβαινε, έπαιζε μπάσκετ. Στο γηπεδάκι της γειτονιάς του. Στα Σεπόλια. 

 

Οι γονείς του ήρθαν από την Νιγηρία. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Aθήνα. Δεν του έδιναν ιθαγένεια και διαβατήριο. Του τα έδωσαν, αφού πρώτα τον κάλεσαν στο NBA. 

 

Σήμερα είναι στην κορυφή του κόσμου. Σε αυτό που αγαπάει. Στο μπάσκετ. Και όλοι υποκλίνονται. Ακόμα και σημερινοί υπουργοί που έλεγαν επίτηδες λάθος το επίθετό του, για να τον χλευάσουν. Τρομάρα τους. 

 

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ερώτηση για το με τι θα θυσίαζε τους τίτλους, τα χρήματα και τη δόξα. «Θα ήθελα πίσω τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει σκέψη σ' αυτό. Πάρτε τα όλα, να γυρίσω πίσω στα Σεπόλια και να πουλάω CD. Δεν με νοιάζει. Τον πατέρα μου θέλω.»

 

Ένας άνθρωπος με ψυχή. Ταπεινός και αξιοπρεπής. Γιατί, ως τώρα, δεν έχει ξεχάσει τίποτα από την ζωή του, τότε στα Σεπόλια. Ένας όμορφος άνθρωπος. Μόνο περηφάνεια για τους Αντετοκούνμπο.

Άλλες απόψεις: Του Βασίλη Μαυρέλου