Χίος, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

Παρουσίαση του Προγράμματος του 3ου Κύκλου Μαθημάτωντου Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία»

Τρί, 06/02/2018 - 17:24
Φωτο αρχείου

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 6:00 μ.μ., στην Αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» της Περιφερειακής Ενότητας Χίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής Βεβαιώσεων Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Προγράμματος του 3ου Κύκλου Μαθημάτων (Μάρτιος-Μάιος 2018) του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία»,  ο οποίος θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • 6 Μαθήµατα Νεότερης Ιστορίας (Εµφύλιος Πόλεµος 1946 - 49)
  • 6 Ψυχοπαιδαγωγικά Μαθήµατα για Εκπαιδευτικούς και Γονείς 
  • 6 Μαθήµατα Ψυχανάλυσης και Φιλοσοφίας   
  • 6 Μαθήµατα για Σωµατική και Ψυχική Υγεία     
  • Εκµάθηση Οθωµανικών

Στις παραπάνω ενότητες, όπως και στους προηγούμενους Κύκλους, ως γνωστόν, διδάσκουν επίλεκτα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικότερα οι: Στράτος Δορδανάς, Ηλίας Νικολακόπουλος, Σπύρος Σφέτας στην 1η ενότητα, Μαρία Βλασσοπούλου, Ελένη Λιβανίου, Ιωάννης Παρασκευόπουλος στη 2η ενότητα, Ανδρέας Μάνος, Κώστας Νιάρχος στην 3η ενότητα, Κωνσταντίνος Μουρούτης στην 4η ενότητα.  

Η μεγαλύτερη έκπληξη που επιφυλάσσει ο 3ος Κύκλος Μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία» είναι η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που θα ακολουθήσει, μετά την ολοκλήρωση των 6 Μαθημάτων Νεότερης Ιστορίας (Εµφύλιος Πόλεµος 1946 – 49), όπου καθηγητές και σπουδαστές θα τοποθετηθούν ελεύθερα, για το θέμα του Εμφυλίου Πολέμου, για τούτη την εμφύλια φαγέδαινα.

Ο Γραμματέας της Δ.Ε.

Βασίλης Φίλιας

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.

  Χρίστος Στεργ. Μπελλές

 

Τρί, 25/09/2018 - 15:18

"Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να οριστεί άμεσα κινητοποίηση - με πιθανή ημερομηνία τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου - για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ", ανέφερε το μεσημέρι από το Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σταύρος Σταυρινούδης, μετά το τέλος του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως είπε, το Υπουργείο Παιδείας, ενέκρινε μόνο τα μισά, από τα διεκδικούμενα το προηγούμενο διάστημα από την ΟΛΜΕ, ολιγομελή τμήματα, οπότε η ομοσπονδία τους οφείλει να επανέλθει στο θέμα και να διεκδικήσει δυναμικά με νέα κινητοποίηση και τη λειτουργία των υπολοίπων, συμπεριλαμβανομένων των τριων στα 1ο ΕΠΑΛ Χίου  (Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου - Γ΄τάξη και Εσπερινό ΕΠΑΛ (Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας - Β΄τάξη και Τεχνικός Οχημάτων -Γ΄τάξη).

Μάλιστα η πρόταση για τη συγκεκριμένη ημερομηνία υπεβλήθη προκειμένου να δοθεί χρόνος προετοιμασίας για τη μετάβαση στην Αθήνα αντιπροσωπίας γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σημειώνουμε ότι από σήμερα το απόγευμα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ οι μαθητές προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις, αν στο μεταξύ δεν υπάρξει κάποια δέσμευση για τη λειτουργία των δύο τμημάτων που τους αφορούν.