Χίος, Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Ρουκετοπόλεμος: 23.000 ευρώ από το Δήμο για περίφραξη σπιτιών

Σε εξέλιξη συζητήσεις με κατοίκους και ρουκετατζήδες
Παρ, 09/02/2018 - 15:28

Σε χαμηλούς τόνους, με στόχο την τήρηση των συμφωνηθέντων και με βασική παράμετρο τη μείωση του αριθμού των ρουκετών, αλλά και τη λήψη μέτρων, που θα ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές, συνεχίζονται οι συζητήσεις στον Βροντάδο για τη διεξαγωγή του εθίμου του ρουκετοπόλεμου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Για καλό κλίμα, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος, Στρατής Γδύσης, αναφερόμενος στις κινήσεις που γίνονται από τη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης και το Σύλλογο Βρονταδουσιακών Εθίμων με τους κατοίκους της περιοχής Αγίου Μάρκου και Παναγίας Ερειθιανής, ενώ σημείωσε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα συζητηθεί η έγκριση ποσού 23.000 ευρώ, για την περίφραξη των σπιτιών, επιδιώκοντας καλύτερο αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/11/2018 - 17:57

Όπως ενημερώνει η "Αστυνομική Διεύθυνση" συνελήφθησαν, χθες (15-11-2018) στη Χίο, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της "Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου", δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο από την κατοχή 21χρονης αλλοδαπής.

Ακολούθως, οι δράστες συνεπλάκησαν με 21χρονο αλλοδαπό, τραυματίζοντάς τον με τα χέρια τους στο πρόσωπο και τράπηκαν σε φυγή.

Το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών και κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.