4 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες θα έρθουν φέτος στην χώρα μας, πλην Χίου!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου μιλά για τις συναντήσεις με τους Βορειοελλαδίτες τουριστικούς πράκτορες, τις 600.000 διανυκτερεύσεις που πρέπει να έχουμε, αλλά και τις ανησυχίες του για την φετινή σεζόν
Παρ, 09/03/2018 - 14:27

Η έλευση στη Χίο, εκπροσώπων σημαντικών τουριστικών πρακτορείων που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και τη Θράκη, την ερχόμενη Τρίτη, αποτελεί ένα δίαυλο επικοινωνίας με μια τουριστική αγορά που εκτός της προσέλκυσης πελατών από τη Βόρεια Ελλάδα, μπορεί να ανοίξει πύλες για την έλευση τουριστών από τα Βαλκάνια, αλλά και τη Γερμανία.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Γιώργος Μισετζής, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, με αφορμή τις συναντήσεις που προγραμματίζονται την  Τρίτη στις 6.30 μ.μ. στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”, των τουριστικών πρακτόρων από τη Β. Ελλάδα με τους Χιώτες επαγγελματίες του τουριστικού τομέα.

"4 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες θα έρθουν φέτος στην χώρα μας, πλην Χίου.  Αυτό πρέπει να αλλάξει.", ανέφερε ο Γ. Μισετζής λέγοντας ότι στο νησί μας, με βάση τα τελευταία δεδομένα που έχει η Ένωση Ξενοδόχων και αφορούν το έτος 2016 το σύνολο των διανυκτερεύσεων έφτασε στις 200.000, όμως με βάση τη δυναμικότητα των κλινών και για να μπορούν τα περιφερειακά ξενοδοχεία - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Καρφά- να δουλεύουν τουλάχιστον 120 μέρες το χρόνο, οι διανυκτερεύσεις πρέπει να φτάσουν τις 600.000!

“Προς το παρόν για την καλοκαιρινή σεζόν έχουμε κάποιες κρατήσεις, αλλά υπάρχει μια ανησυχία για το τι θα γίνει με τους Τούρκους τουρίστες, λόγω των εξελίξεων, καθώς και για τους Β. Ευρωπαίους, τους οποίους χάσαμε σταδιακά τα τελευταία χρόνια. Γίνονται πολλές προσπάθειες, όπως αυτή με τους τουριστικούς πράκτορες από την Μακεδονία. Υπάρχει μια αγωνία, αν και δεν μιλάμε για τα νούμερα του 2015, του 2014 και νωρίτερα, αλλά για να λέμε την αλήθεια, τα πράγματα δείχνουν να είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρσι”, ανέφερε ο κ. Μισετζής.

Περιγράφοντας το επαγγελματικό προφίλ των πρακτόρων που θα έρθουν την Τρίτη σημείωσε ότι έχουν σχέσεις με την Γερμανική αγορά καθώς και με την αγορά των Βαλκανίων, όπου υπάρχει - όπως είπε- εν δυνάμει τουριστικό κοινό από την άρχουσα τάξη αυτών των χωρών και τους ξένους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται εκεί, ενώ παράλληλα ανάμεσά τους βρίσκονται και πράκτορες που ασχολούνται με τις σχολικές εκδρομές κ.α.

Τόνισε δε ότι είναι σημαντικό οι Χιώτες επαγγελματίες να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους, στα πλαίσια του σχεδιασμού που έχει η Ένωση για επόμενες επαφές  το Φθινόπωρο με στόχο την Γερμανική αγορά.

Σχετικά Άρθρα