Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Το 6,5% των Τούρκων που ήρθαν το 2016 στη Χίο θεώρησαν την βίζα τους εδώ

Τετ, 08/02/2017 - 14:59

«Το 6,5% των Τούρκων τουριστών που έκαναν διακοπές στη Χίο το 2016 ήρθαν αξιοποιώντας το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε θετικά αποτελέσματα, ένα μέτρο που λειτουργεί από το 2013 και που πρέπει να συνεχιστεί, γι’αυτό και σε συνεργασία με άλλους φορείς θα παρέμβουμε προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε το πρωί σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Δημήτρης Καράλης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 5.500 Τούρκοι τουρίστες ήρθαν το 2016 στη Χίο, αξιοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προφανώς σε μια κοινωνία που ταλανίζεται και η Τουρκική αγορά αποτελεί τον βασικό πυλώνα της είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει πλέον ούτε έναν τουρίστα.

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Παρ, 14/08/2020 - 14:42

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να επιβιώσουν τον φετινό χειμώνα, ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου  Κώστας Λίνας, εκτιμώντας ότι το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Χίου βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο «λουκέτου» τον χειμώνα που έρχεται.

Ο κ. Λίνας υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού, έχει δουλειά μόνο το 30% των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο ενώ η επιδοτούμενη ανεργία στους υπόλοιπους εργαζόμενους έχει λήξει.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι οι εργασιακές σχέσεις έχουν «παρασυρθεί» από την πανδημία του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας την επόμενη περίοδο θα διπλασιαστούν.