Άντε και... καλή χρονιά

Πρεμιέρα για καφέ, εστιατόρια, μπαρ -Τα μέτρα και οι κυρώσεις
Δευ, 03/05/2021 - 09:21

Καλή χρονιά... γιατί στην ουσία τώρα αρχίζει η χρονιά για την εστίαση, με την ελπίδα να μην σημειωθεί κανένα κακό απρόοπτο.

Μετά από έξι μήνες λοιπόν, που παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας, τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα άνοιξαν ξανά σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Προκυμαία νωρίς το πρωϊ έφτασαν οι πρώτοι πελάτες.

Ωστόσο, δεν παύουν να ισχύουν αυστηρά μέτρα και προϋποθέσεις. Εκτός από τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, δεν επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες και η μουσική, ενώ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων.

Για την μετάβαση στα καταστήματα εστίασης, οι πελάτες θα στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033.

Τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά έως τις 22:45 και οι πελάτες θα πρέπει να φεύγουν εγκαίρως προκειμένου να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους έως την έναρξη απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 23.00. Αρκετά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 7 αύριο το πρωί.

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, διανομής προϊόντων και καθ' οδόν εξυπηρέτησης επιτρέπονται και μετά το πέρας του ωραρίου, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

 

Σχετικά Άρθρα