Απώλεια συμβολαίων σε ιχθυοκαλλιέργειες, λόγω περικοπής των δρομολογίων

Επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου στον ΥΕΝ
Παρ, 05/02/2021 - 14:35

Tα προβλήματα που δημιουργεί η περικοπή ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη σύνδεση Χίου - Πειραιά, στην εξυπηρέτηση των τοπικών παραγωγικών μονάδων ευπαθών προϊόντων, όπως π.χ. στις ιχθυοακαλλιέργειες, αναδεικνύει με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, το Επιμελητήριο Χίου.

"Επισημαίνουμε", αναφέρει, "ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον τοπικό παραγωγικό ιστό του νησιού της Χίου που πραγματικά πασχίζει να σταθεί στα πόδια του, καθώς οι περικοπές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που έχουν εφαρμοσθεί λόγω της πανδημίας covid 19 τον έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Στη Χίο όπως γνωρίζετε υπάρχουν μεγάλες εξαγωγικές ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες, οι οποίες μάλιστα εξάγουν τα προϊόντα τους (που ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες τροφίμων και οι όποιες καθυστερήσεις δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα) σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι μονάδες στηρίζουν την τοπική οικονομία και την απασχόληση σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς.

Οι περικοπές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων οδηγούν σε απώλεια συμβολαίων για αυτές τις εταιρείες με απρόβλεπτα βλαπτικές συνέπειες για τη βιωσιμότητα τους.

Παρακαλούμε όπως αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η κανονικότητα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου-Πειραιά προφυλάσσοντας τις ιδιαίτερα σημαντικές για την τοπική αειφορία εξαγωγικές επιχειρήσεις."

 

Σχετικά Άρθρα