Αργυρώ Κουτσουράδη: Αναγκαία η ενίσχυση των νέων αγροτών στην Ευρώπη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 08/12/2023 - 14:58
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τα ευρωπαϊκά σαλόνια άνοιξαν για τη Χιώτισσα νέα αγρότισσα Αργυρώ Κουτσουράδη, η οποία μετά την πανελλήνια διάκριση έλαβε και την πανευρωπαϊκή κερδίζοντας το βραβείο “Most Resilient Project” στον διαγωνισμό της Ε.Ε. για τον «Ευρωπαίο Νέο Αγρότη της χρονιάς»!

Από μόνη της η επίσκεψή της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η επαφή της με παράγοντες -ανάμεσά τους και οι έλληνες ευρωβουλευτές κ.κ. Κεφαλογιάννης και Ζαγοράκης- αλλά και νέους αγρότες από άλλες χώρες ήταν μια τεράστια εμπειρία, ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" η ιδιοκτήτρια της Myrovolos Organics, που με τα αρωματικά φυτά της Χίου που καλλιεργεί και τυποποιεί κατέκτησε την πρώτη θέση διαγωνιζόμενη με άλλους 3 νέους αγρότες από Πορτογαλία, Ρουμανία και Σλοβενία.

«Είναι μεγάλη η ικανοποίηση, ανταμείφθηκαν οι κόποι μου», ανέφερε  χαρακτηρίζοντας ως κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα την επιστροφή νέων στον πρωτογενή τομέα.

Πρέπει να δώσουν κίνητρα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, να δουν τα επιμέρους θέματα που αφορούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα, να ενισχύσουν τους νέους επιστήμονες που θέλουν να ασχοληθούν με τα αγροτικά προϊόντα και παράλληλα να ελέγξουν για την εφαρμογή στην πράξη των επιδοτήσεων που θα δώσουν,  τόνισε η «Χρυσή» Αργυρώ, η οποία δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά σε όσους τη στήριξαν – οικογένεια, φίλους, συγγενείς, ακόμα κι αυτούς που της έδωσαν κτήματα να καλλιεργεί- για να είναι σήμερα ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας που παράγει και τυποποιεί αρωματικά φυτά τα οποία μάλιστα εξάγει και στο εξωτερικό.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη συνέντευξη που έδωσα στο Γ. Τζούμα όταν με ρώτησε εάν προϊόντα μου μπορούν να μπουν σε ράφια του σούπερ μάρκετ και να που έρχεται ο χρόνος και αυτό γίνεται», κατέληξε στη συνέντευξή της η Αργυρώ, την οποία και επισυνάπτουμε.

Θυμίζουμε ότι  από τότε που η Αργυρώ Κουτσουράδη αποφάσισε να επενδύσει στη γη, σπουδάζοντας εκείνη την περίοδο στη Γεωπονική, πέρασαν μόλις 8 χρόνια. 

 

Σχετικά Άρθρα