Δεν τιμά κανέναν η... κοπάνα των εργολάβων

Αντιπεριφερειάρχης Μαν. Κράκαρης
Δευ, 14/04/2014 - 18:11

Όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα, η νέα δημοπρασία για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, του κεντρικού τμήματος του νησιού, θα γίνει την Μ. Πέμπτη στις 10.00 π.μ. Υπ' όψιν ότι στον πρώτο διαγωνισμό ουδείς εργολάβος κατέθεσε προσφορά!
Ως φαινόμενο που δεν τιμά κανένα, χαρακτήρισε την προηγούμενη άγονη δημοπρασία για ένα έργο της τάξεως των 500.000 ευρώ, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Μανώλης Κράκαρης, ελπίζοντας να έχει αποτέλεσμα εκείνη της Μεγάλης Πέμπτης.
Αξίζει να αναφερθεί από τα τέσσερα έργα της Περιφέρειας, στους οδικούς άξονες, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ,  έχουν δημοπρατηθεί εκείνα στη Νέα Μονή και στο δρόμο μεταξύ Θολοποταμίου και Αγίου Γεωργίου Συκούση, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ που αφορά την αποκατάσταση των καθιζήσεων, καθώς και το έργο στους δρόμους της νότιας Χίου, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.
Για τις 29 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση του έργου στη Βόρεια Χίο, που φτάνει τα 610.000 ευρώ.
Στη συνέντευξή του ο κ. Κράκαρης αναφέρθηκε επίσης στα έργα ολοκλήρωσης του σχολικού κέντρου Καμποχώρων αλλά και της Στέγης Νοητικά Υστερούντων Ατόμων στο Νεχώρι, όπου εγκαταστάθηκε ήδη ο ανάδοχος.
Αναφορικά, τέλος, με το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», σημείωσε ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί όταν διαπιστώθηκε ότι η ταινία στεγάνωσης που είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη εργολαβία, λόγω των χρόνων που μεσολάβησαν μέχρι την επανέναρξη των εργασιών, είχε καταστραφεί.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε, συμφώνησε να αφαιρεθεί η παλιά ταινία, να γίνει ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου και ήδη τοποθετείται η νέα, η οποία βέβαια έχει ένα κόστος 80.000 ευρώ, που καλείται να πληρώσει ξανά ο Έλληνας πολίτης, παρόλο που ο κ. Κράκαρης σημείωσε ότι δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου που εκτελείται τώρα, όντας μέσα στο κονδύλι για τα απρόβλεπτα.
Από τη νέα εβδομάδα πάντως εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν και οι εργασίες σκυροδέτησης του φράγματος.