Χίος, Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Διάκριση για τα MEDIFIRST της INTERAMERICAN στα Healthcare Business Awards

Πέμ, 13/09/2018 - 19:58
2.	Στελέχη της INTERAMERICAN και του MEDIFIRST επί σκηνής, με το βραβείο.

Στα Healthcare Business Awards, που οργανώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου, η INTERAMERICAN βραβεύθηκε για την πρωτοποριακή ανάπτυξη των πολυϊατρείων MEDIFIRST, στην κατηγορία των διακρίσεων για την προσφορά στην Υγεία από επιχειρήσεις και οργανισμούς εκτός του κλάδου Υγείας. Η εταιρεία είναι η μοναδική ασφαλιστική που έχει δημιουργήσει ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών Υγείας και τα πολυϊατρεία της έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2017 δύο στην Αττική, με την έναρξη λειτουργίας του νέου MEDIFIRST στο Μαρούσι. Σημειώνεται ότι το πρώτο πολυϊατρείο λειτουργεί από το 2002 στην Αργυρούπολη.

Στον σχεδιασμό της INTERAMERICAN προβλέπεται περαιτέρω ανάπτυξη των ιδιόκτητων μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας με νέα πολυϊατρεία, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια. Στρατηγικά, άλλωστε, ο τομέας ασφάλισης της Υγείας αποτελεί για την εταιρεία προτεραιότητα -δεδομένης και της ηγετικής θέσης που κατέχει πανευρωπαϊκά η μητρική ACHMEA στην ασφάλιση Υγείας- και τα MEDIFIRST, που υποστηρίζουν την πρόληψη, την καθετοποίηση στη διαχείριση και τον αποτελεσματικότερο  έλεγχο των περιστατικών υγείας, προσδίδουν στην εταιρεία σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τα πολυϊατρεία MEDIFIRST λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες, με τμήματα όλων των ειδικοτήτων. Έχει, έτσι, την δυνατότητα ο επισκέπτης να καλύψει όλες τις ανάγκες του για κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις στον ίδιο χώρο, με άμεση τη συνεργασία μεταξύ ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων. Τα πολυϊατρεία είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα ιατροτεχνολογικά  μέσα , διαθέτουν και τμήμα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και βέβαια, υποστηρίζονται από τη Γραμμή Υγείας 1010 και την Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN για διακομιδή ασθενούς/τραυματία. Τα MEDIFIRST είναι εντεταγμένα στο δίκτυο του Συστήματος Υγείας MEDISYSTEM της εταιρείας, όμως εξυπηρετούν οποιονδήποτε επισκέπτη και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στην INTERAMERICAN.

Τα Healthcare Business Awards οργανώθηκαν φέτος για τρίτη, διαδοχικά, χρονιά από τη Boussias Communications και το Health Daily, επιβραβεύοντας την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρακτικές και πρωτοβουλίες που έχουν σημαντική αξία στον τομέα της Υγείας. Το βραβείο για την INTERAMERICAN και για τα πρωτοποριακά πολυϊατρεία παρέλαβε ο Νίκος Μητσακάκης, διευθυντής των MEDIFIRST.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/10/2018 - 07:17

Κίνδυνο να μετατραπεί το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας σε ένα απέραντο δικαστήριο εκφράζουν ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης σε δημοσίευμα της Οικονομικής Καθημερινής της Κυριακής.

Αφορμή για το παραπάνω οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που επιβλήθηκαν το 2012.

Ανησυχία εμπνέει συγκεκριμένα το γεγονός ότι ολοένα και πληθαίνουν οι προσφυγές συνταξιούχων στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν επιστροφή δώρων καθώς και ποσών που αναδρομικά δύναται να φτάνουν έως και τις 22.000-25.000 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο.

Επί του συνόλου των συνταξιούχων μάλιστα το κόστος εκτιμάται σε περισσότερα από 8 με 9 δις ευρώ, γεγονός που την πρόθεση για εφαρμογή της απόφασης ΣτΕ, ιδιαιτέρως δύσκολο να υλοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, παρατηρείται και νέο μαζικό κύμα υποβολής αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ από συνταξιούχους που προκαλεί σύγχυση και ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι βρισκόμαστε εν αναμονή μιας νέας απόφασης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου περί του νόμου Κατρούγκαλου και συγκεκριμένα για το αν είναι συνταγματικός ο τρόπος απορρόφησης των μειώσεων του 2012 στις συντάξεις, μέσα από την διαδικασία επανυπολογισμού και καταγραφής της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, που θα ξεκινήσει Ιανουάριο του 2019.

Ενδεχόμενη κρίση αντισυνταγματικότητας θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέο κύκλο δικαστικών διεκδικήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικοί στον τομέα της Κοινωνικής ασφάλισης, μιλώντας στην Καθημερινή, τόνισαν ότι οι συνταξιούχοι δύνανται να διεκδικήσουν δικαστικά, με επιτυχία κάποια στιγμή στο μέλλον, περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές με τις αποφάσεις του ΣτΕ το 2015.

Επισημαίνουν, ωστόσο πως το κόστος των διαδικασιών πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, φτάνοντας να αγγίζει μέχρι και το ποσό της διεκδίκησης.

Για αυτό τον λόγο μάλιστα και προτείνουν την λύση των ομαδικών αγωγών.

Τέλος, όπως αναφέρουν η λύση πρέπει να είναι πολιτική προκειμένου τόσο η χώρα όσο και το ασφαλιστικό μας σύστημα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο πραγματικά υψηλό κόστος της συμμόρφωσης στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, στην οικονομική Καθημερινής της Κυριακής.

Πηγή:Kαθημερινή