Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Εκτός από τα πρόστιμα και στα Δικαστήρια για τα "μαϊμού" τιμολόγια

Τετ, 28/02/2018 - 15:35
ΔΟΥ Χίου

«Χοντραίνει» η υπόθεση με τον κατασκευαστή, που προμήθευε τους πελάτες του με εικονικά τιμολόγια, ενώ με τα ίδια εξυπηρετούσε και όσους επαγγελματίες ήθελαν έξοδα και καταχωρούσαν στα βιβλία τους τις «μαϊμού» αποδείξεις, πληρώνοντας στον… ευεργετούντα κατασκευαστή τον ΦΠΑ.

Και ενώ το ποσό αμφισβητείται, αφού όσο προχωρούν οι έλεγχοι μεγαλώνει, «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» καθώς εικονικά τιμολόγια έκοβε και σε όσους έκανε πραγματικά δουλειές. Για την Εφορία βέβαια δεν λέει κάτι αυτό, καθώς ούτε ένας δεν θα παραδεχτεί ότι απλά έπαιρνε τιμολόγια άνευ αντικρίσματος, για να πληρώσει λιγότερη από την γνωστή ληστρική φορολογία, συνεπώς τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Με δεδομένο μάλιστα ότι σε έλεγχο, που έγινε στον κατασκευαστή, δεν βρέθηκε ούτε ένα στέλεχος, έστω των εικονικών τιμολογίων, υποστηρίζοντας ο τελευταίος ότι τα… πέταξε, αυτοί, που τελικά θα πληρώσουν την νύφη, είναι οι αποδέκτες.

Οσον αφορά το ύψος των προστίμων, αυτά θα εξαρτηθούν από το χρόνο και το ύψος των εικονικών τιμολογίων, αλλά το σοβαρότερο όλων είναι ότι αυτού του είδους οι παραβάσεις, επισείουν και ποινικές ευθύνες, συνεπώς η υπόθεση θα φτάσει στα Δικαστήρια.

Το σίγουρο πάντως είναι, ότι το θέμα των προστίμων και των ποινικών ευθυνών, αφορά τόσους πολλούς συμπολίτες μας, που πεπειραμένος νομικός, στον οποίο κατέφυγαν για συμβουλές αρκετοί, έλεγε ότι θα εκπλαγούμε από τον αριθμό τους.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:04

Οι εξελίξεις στην Astra όπως ήταν αναμενόμενο επηρέασαν την κίνηση στο αεροδρόμιο της Χίου, η οποία καταγράφει πτώση – έστω και μικρή- επιβατών, και μεγαλύτερη στις πτήσεις που έγιναν, για το Νοέμβριο του 2019, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Αναλυτικά εκτελέστηκαν 369 πτήσεις έναντι 455 πέρσι (-18,9%), ήρθαν Χίο 7980 επιβάτες έναντι 8.052  και έφυγαν 8883 έναντι 9049 (ποσοστό μεταβολής -0,89% και -1,83%, αντίστοιχα).