Χίος, Δευτέρα 22 Απριλίου

Εκτός από τα πρόστιμα και στα Δικαστήρια για τα "μαϊμού" τιμολόγια

Τετ, 28/02/2018 - 15:35
ΔΟΥ Χίου

«Χοντραίνει» η υπόθεση με τον κατασκευαστή, που προμήθευε τους πελάτες του με εικονικά τιμολόγια, ενώ με τα ίδια εξυπηρετούσε και όσους επαγγελματίες ήθελαν έξοδα και καταχωρούσαν στα βιβλία τους τις «μαϊμού» αποδείξεις, πληρώνοντας στον… ευεργετούντα κατασκευαστή τον ΦΠΑ.

Και ενώ το ποσό αμφισβητείται, αφού όσο προχωρούν οι έλεγχοι μεγαλώνει, «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» καθώς εικονικά τιμολόγια έκοβε και σε όσους έκανε πραγματικά δουλειές. Για την Εφορία βέβαια δεν λέει κάτι αυτό, καθώς ούτε ένας δεν θα παραδεχτεί ότι απλά έπαιρνε τιμολόγια άνευ αντικρίσματος, για να πληρώσει λιγότερη από την γνωστή ληστρική φορολογία, συνεπώς τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Με δεδομένο μάλιστα ότι σε έλεγχο, που έγινε στον κατασκευαστή, δεν βρέθηκε ούτε ένα στέλεχος, έστω των εικονικών τιμολογίων, υποστηρίζοντας ο τελευταίος ότι τα… πέταξε, αυτοί, που τελικά θα πληρώσουν την νύφη, είναι οι αποδέκτες.

Οσον αφορά το ύψος των προστίμων, αυτά θα εξαρτηθούν από το χρόνο και το ύψος των εικονικών τιμολογίων, αλλά το σοβαρότερο όλων είναι ότι αυτού του είδους οι παραβάσεις, επισείουν και ποινικές ευθύνες, συνεπώς η υπόθεση θα φτάσει στα Δικαστήρια.

Το σίγουρο πάντως είναι, ότι το θέμα των προστίμων και των ποινικών ευθυνών, αφορά τόσους πολλούς συμπολίτες μας, που πεπειραμένος νομικός, στον οποίο κατέφυγαν για συμβουλές αρκετοί, έλεγε ότι θα εκπλαγούμε από τον αριθμό τους.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/04/2019 - 20:33
Interamerican

Η INTERAMERICAN εκτιμά πως η επιχειρησιακή στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης μπορεί να ενθαρρύνει τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και παράλληλα, να υποστηρίξει τη συγκράτηση δημιουργικού ανθρώπινου δυναμικού και νέων επιστημόνων στην Ελλάδα. Με αυτή την προσέγγιση και έχοντας αναπτύξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους ανθρώπινους πόρους, την εργασία (νέος τρόπος, συμμετοχικότητα, ανάδειξη και αξιοποίηση ταλέντων), την ελληνική κοινωνία και την εθνική οικονομία -το κοινωνικό προϊόν που απέδωσε κατά το 2018 έφθασε στα 197 εκατ. ευρώ- η εταιρεία υποστηρίζει με τη συμμετοχή της την πρωτοβουλία BRAIN REGAIN του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικές Ρίζες».

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της υπευθυνότητας και στη βάση αναφοράς στους παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN Sustainable Development Goals), επισημαίνεται από την INTERAMERICAN η συνάφεια της πρωτοβουλίας με τους Στόχους για «Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη» (8), για «Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές» (9) και για «Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων» (17) του Ο.Η.Ε.. Είναι Στόχοι που η εταιρεία έχει ενσωματώσει στη στρατηγική και τις δραστηριότητές της, όπως δηλώνεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Καντώρο στην τελευταία της  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Η πρωτοβουλία BRAIN REGAIN, που ανακοινώθηκε στις 16 Απριλίου, απευθύνεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Όραμα της πρωτοβουλίας αποτελεί η συμβολή στη δημιουργία καταλλήλων συνθηκών για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού για τη στελέχωση και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας. Η INTERAMERICAN είναι μια από τις 16 εταιρείες που συμμαχούν, παρέχοντας ανώτερα στελέχη τους για τον ρόλο του Μέντορα. Οι Μέντορες αναλαμβάνουν το καθοριστικό έργο της καθοδήγησης των Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από απευθείας συζητήσεις μαζί τους και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της χώρας και τις προοπτικές που διανοίγονται για τον επαναπατρισμό των στελεχών. Στη συμμαχία εταιρειών της πρωτοβουλίας BRAIN REGAIN, εκτός της INTERAMERICAN, συμμετέχουν και οι εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος FOURLIS, T.E.MES, ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.