Χίος, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

Ενημερώνουν για το κτηματολόγιο σε Βολισσό και Ψαρά

Δευ, 10/12/2018 - 10:00

Το Γραφείο Κτηματογράφησης Χίου ξεκινά τις ενημερώσεις στην περιφέρεια με  θέμα την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους υπόλοιπους Ο.Τ.Α. στην περιοχή μας (όπου δεν λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο). Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στο παλιό Δημαρχείο Βολισσού στη Χίο και θα αναλυθούν θέματα σχετικά με:
• τους τίτλους και τα έγγραφα που θεμελιώνουν τα εγγραπτέα δικαιώματα ανάλογα με την αιτία κτήσεώς τους,
• τα έγγραφα νομιμοποίησης των δηλούντων και
• τη διαδικασία εντοπισμού των ιδιοκτησιών.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δικαιούχων της περιοχής ώστε να υποβάλλουν ορθά και εμπρόθεσμα τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τους, χωρίς ταλαιπωρία.

Μια ημέρα νωρίτερα,την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ψαρών .

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 20/11/2019 - 20:37

Μετά το «Θεόφιλος» η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΑΝΕΝ απέκτησε και δεύτερο πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), το ταχύπλοο «Αίολος Κεντερης Ι».

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός του πλοίου, με επισπεύδοντες τους Παναγιώτη Πατσάνα και Νίκο Γιακαλή και με τίμημα 2,020 εκατ. ευρώ το πλοίο το απέκτησε η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου (ΑΝΕΝ). H τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 2 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένοι και οι πλειστηριασμοί των πλοίων «Αίολος Κεντέρης ΙΙ» και «Ταξιάρχης» οι οποίοι όμως αναβλήθηκαν λόγω μη ύπαρξης ενδιαφέροντος. 

Σημειώνεται ότι η ΑΝΕΝ απέκτησε πρόσφατα σε πλειστηριασμό και το επιβατηγό/οχηματαγωγό «Θεόφιλος». Το πλοίο είχε παροπλιστεί από το 2013 στον Πειραιά, ενώ στη συνέχεια βρισκόταν στην Ελευσίνα. Σύμφωνα σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το «Θεόφιλος» κατοχυρώθηκε στην ΑΝΕΝ έναντι 380.000 ευρώ.

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr