Η Χίος έχει ακριβό ψάρι επειδή είναι φρέσκο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 20/10/2016 - 16:22

Ουδέν καλόν αμιγές κακού και το ανάποδο. Οι ώρες του πλοίου -έρχεται χαράματα και φεύγει βράδυ- δεν εξυπηρετούν τους επιβάτες, ειδικά το ξημέρωμα του ερχομού, εξυπηρετούν όμως τα… ψάρια. Αυτή την παράμετρο ανέδειξε σήμερα ο Κώστας Στούπος, Διευθυντής της Ιχθυόσκαλας, με αφορμή την κατάθεση στοιχείων για τη μείωση των αλιευμάτων. Όμως στο ερώτημά μας για την ακριβή τιμή τους έδωσε την εξής ενδιαφέρουσα απάντηση: Η τιμή του ψαριού δεν είναι μόνο αποτέλεσμα αριθμού αλιευμάτων αλλά και νωπότητας, κυρίως το δεύτερο, το ψάρι τρώγεται όπως το ψωμί, φρέσκο. Το ψάρι έρχεται χαράματα, φεύγει από τη Χίο την ίδια μέρα στον Πειραιά, ο Χιώτης το πληρώνει σε τιμή Αθηνών. Στη  Μυτιλήνη, για παράδειγμα, το ψάρι είναι φθηνότερο γιατί είναι ψάρι δεύτερης μέρας. Παρά ταύτα, όπως σημείωσε, φέτος παρά τις υπέρογκες αυξήσεις οι τιμές στο ψάρι σε επίπεδο Νομού δεν ανέβηκαν.

 

Κώστας Στούπος - Διευθυντής Ιχθυόσκαλας - Η Χίος έχει ακριβό ψάρι επειδή είναι φρέσκο

Σχετικά Άρθρα