Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

Κάλεσμα για συγκρότηση ομάδων εργασίας από τον Φορέα Τουρισμού Χίου

Τρί, 29/10/2019 - 15:47

Ομάδες εργασίας για τη διαμόρφωση και υλοποίηση του προγραμματικού πλαισίου δράσης του συγκρότησε ο νεοσύστατος ιδιωτικός φορέας τουρισμού, που καλέι σε συνάντηση τα μέλη του για ανταλλαγή απόψεων, στις 6 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Επιμελητήριο, ενημερώνοντας ότι έχει καθοριστεί και το κόστος εγγραφής για τα νέα μέλη.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα ακόλουθα επισημαίνοντας επίσης ότι περιμένει να μετουσιωθούν σε πράξεις οι καλές προθέσεις των τοπικών φορέων:

 

«Ο ιδιωτικός φορέας τουρισμού συστάθηκε σε σώμα πριν από ένα μήνα υστέρα από τις αρχαιρεσίες που προηγήθηκαν με την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου του.

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις του Δ.Σ. που σκοπό είχαν την διαμόρφωση ενός προγραμματικού πλαισίου για το πώς θα πορευθούμε το επόμενο διάστημα θέτοντας στόχους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους.

Οι τρεις κύριοι άξονες λειτουργίας – φιλοσοφίας μας έχουν να κάνουν:

α) με την εξωστρέφεια

β) με τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου

γ) με την άσκηση πίεσης και διευθέτησης εσωτερικών ζητημάτων

(υποδομές, υπηρεσίες κλπ.)

Για τον λόγο αυτό ήδη έχουν συσταθεί οι παρακάτω ομάδες εργασίας:

1) πολιτιστικής κληρονομιάς

2) ψυχαγωγίας-διασκέδασης

3) ανάπτυξης επιχειρηματικότητας

4) γαστρονομίας

5) ανάπτυξης νέων και υφιστάμενων αγορών

6) ανάπτυξης-διαχείρισης προβολής της Χίου

7) εναλλακτικού τουρισμού

8 ) υποδομών

9) καθημερινότητας

10) διεύρυνση βάσης

11) επικοινωνίας

 

Τις ομάδες εργασίας θα κληθούν να πλαισιώσουν τα μέλη του φορέα. Όλα τα μέλη θα μπορούν να εκφράζουν και να καταθέτουν την εμπεριστατωμένη γνώμη τους και την άποψη τους για τη λειτουργία του φορέα. Γι αυτό το σκοπό καλούμε όλα τα μέλη του φορέα σε συνάντηση στις 06/11 και ώρα 19:00 στο επιμελητήριο. Παράλληλα έχει καθοριστεί και το κόστος εγγραφής για τα υποψήφια μέλη.

 

Σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει συντονισμένες ενέργειες για τις εκθέσεις Ζαππείου και Σμύρνης που θα πραγματοποιηθούν εντός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου όπου και θα συμμετάσχουμε. Επίσης εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί work shop παρουσίασης της Χίου στην Ολλανδία σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας με τον Φορέα μας. Θέλοντας όλοι μαζί και θέτοντας ως κύριο στόχο την ανάπτυξη των αγορών της Ευρώπης, ο φορέας καταβάλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια επαναπροσέγγισης δυο νέων αγορών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές του φορέα με την διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού του ΕΟΤ Ιταλίας που είχε ως αποτέλεσμα το fam trip δημοσιογράφων και σε δεύτερη φάση την αποστολή tour operators και travel agents στο νησί μας, την άνοιξη.

 

Τέλος θα θέλαμε να καταθέσουμε το πάρα πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ του φορέα μας , του Δήμου , της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Επιμελητηρίου. Οι καλές προθέσεις από όλους δεν αρκούν από μόνες τους φυσικά, αυτές θα πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις για να έχουμε όλοι μας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ως ιδιωτικός φορέας τουρισμού ότι ο δρόμος της τουριστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης του νησιού μας είναι αρκετά δύσκολος αλλά όλοι μας είμαστε πεπεισμένοι ότι με σκληρή προσπάθεια, μεσοπρόθεσμα και φυσικά μακροπρόθεσμα, θα τα καταφέρουμε.»

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Και ο δημοτικός χώρος που θα λειτουργήσει θα έχει αντίστοιχες χρεώσεις με τον ιδιωτικό
Πέμ, 04/06/2020 - 15:59

Κλειστός υπό την απειλή προστίμων, μιας και ακόμη δεν έχει αδειοδοτηθεί πλήρως παραμένει ο υπό διαμόρφωση χώρος για την εναπόθεση μπάζων του Δήμου Χίου, στο πρώην λατομείο Βαλασάκη. 

Στο θέμα επανήλθε από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους επαγγελματίες ότι η δωρεάν εναπόθεση μπάζων... τελείωσε και όταν δοθεί προς χρήση ο δημοτικός χώρος, ο οποίος αφού αδειοδοτηθεί θα παραχωρηθεί στη ΔΙΑΝΟΧ και δεν αποκλείεται - όπως είπε- να ανατεθεί σε ιδιώτη η λειτουργία του, η παραλαβή αδρανών υλικών θα γίνεται με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, που καθορίζεται από το Υπουργείο. 

"Ότι γίνεται με την ΑΝΑΚΕΜ θα γίνεται στο νέο χώρο. Διαφορετική τιμή θα έχουν τα υλικά στα οποία έχει γίνει διαλογή, άλλη αυτά που είναι ανάμεικτα με σκουπίδια κ.ο.κ.", σημείωσε ο κος Αναγνώστου και γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με εκπροσώπους της εταιρείας για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη διαχείριση των αδρανών υλικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λατομείο Βαλασάκη, που σχεδιάζεται να λειτουργήσει ο νέος χώρος για τα στερεά απόβλητα, είχε χρησιμοποιηθεί, όπως είπε ο κος Αναγνώστου, παρόλο που είχε κλειστεί από το Δήμο, από το τέλος Ιανουαρίου. Κάποιοι - είπε-   έριξαν μπάζα και σκουπίδια  τα οποία μάζεψε ο δήμος και στη συνέχεια τοποθέτησε μεγάλες πέτρες στην είσοδο αποκλείοντας ξανά την πρόσβαση το χώρο.

"Έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στο υπουργείο κατά του δήμου. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε την επιβολή προστίμων και μάλιστα υψηλών, όπως αυτά που αφορούν περιβαλλοντικές παραβάσεις, τα οποία σε τελική ανάλυση θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες", ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι εκείνο που υπολείπεται για την αδειοδότηση του χώρου είναι η οριοθέτησή του με πασσάλους και η τελική έγκριση της εγκατάστασης από το Δασαρχείο.

ohi_mpaza_sto_latomeio_valasaki_-_se_adiexodo_oi_epaggelmaties