Καλοδεχούμενη η επιδότηση στα καύσιμα... αβέβαιο αν θα καλύψει την αύξηση του ΦΠΑ

Δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την εφαρμογή του νέου μέτρου οι Πρατηριούχοι της Χίου
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 19/09/2018 - 14:43

Καλοδεχούμενη η όποια επιδότηση του diesel και της αμόλυβδης, αλλά σε περίπτωση που αυξηθεί - σύμφωνα με τα ισχύοντα- ο ΦΠΑ στο νησί μας από τον Γενάρη του 2019, η επιδότηση πρέπει, με σημερινές τιμές αμόλυβδης, να είναι τουλάχιστον 10 με 11 λεπτά του ευρώ για να καλυφθεί η αύξηση που θα επέλθει από τον φόρο.

Το παραπάνω επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Χίου, Ηλίας Σαββάκης, σχολιάζοντας τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού στο ΑΠΕ, ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου επιδότησης καυσίμων στα νησιά.

Ο κ. Σαββάκης επισήμανε ότι ως Σύλλογος δεν έχουν ενημερωθεί για το τι ακριβώς θα γίνει, αλλά άποψή τους είναι ότι η όποια επιδότηση πρέπει να δοθεί απ’ευθείας στις εταιρείες και εκείνες με τη σειρά τους να μειώσουν την τιμή πώλησης προς τους πρατηριούχους.

Όντας απόλυτα ειλικρινής επισήμανε ότι αν ο πρατηριούχος επιδοτηθεί με 2 – 3 λεπτά του ευρώ, και όντας στο περίμενε για να λάβει την επιδότηση, δεν θα μπορέσει να μετακυλήσει το όφελος στον καταναλωτή.

Ο κ. Σαββάκης γνωστοποίησε, τέλος, ότι κλήθηκαν προ διμήνου να παραστούν σε μια σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα, αλλά η πρόσκληση ήταν τόσο εσπευσμένη, που βρέθηκε εκεί, από όσους συλλόγους πρατηριούχων είχαν κληθεί από τα νησιά, μόνο ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου της Χίου.

«Έγινε μια θεωρητική κουβέντα, το τι θα γίνει συγκεκριμένα δεν το γνωρίζουμε», κατέληξε ο κ. Σαββάκης.

 

kalodehoymeni_i_epidotisi_sta_kaysima

Σχετικά Άρθρα