Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Ο φορολογικός έλεγχος σε... κηδεία άλλαξε τον Εφορο. Νέα Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χίου η Μαρία Μουτάφη

Σύριζα Χίου: Δεν μπορούμε να σταθούμε πουθενά από το φοροκυνηγητό
Τρί, 10/04/2018 - 15:21
Μαρία Μουτάφη

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών ορίστηκαν νέοι Εφοροι σε Οικονομικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και αυτός της Χίου. Ετσι σύμφωνα με την σχετική απόφαση νέα Εφορος ορίστηκε η Μαρία Μουτάφη. Οι σχετικές αιτήσεις όσων είχαν σχετικό ενδιαφέρον και προσόντα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017 και οι διαδικασίες αξιολόγησης, συνεντεύξεων κ.λ.π. κράτησαν 15 μήνες! Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική επιλογή μέτρησε το γεγονός ότι η Χίος απεδείχθη με βάση τα σχετικά στοιχεία πρώτη σε ελέγχους, ξεπερνώντας ακόμα και τον Πειραιά, την Κρήτη και όλα τα νησιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν αυστηρότατες κριτικές από την τοπική οργάνωση του Σύριζα, ότι στην κυριολεξία δεν μπορούν να σταθούν πουθενά από το αρνητικό κλίμα, που δημιουργούσε η τοπική Εφορία, αναφέροντας ως παραδείγματα φορολογικούς ελέγχους συνοδεία Αστυνομίας στα Νοτιόχωρα (!) ελέγχους στα Ψαρά (!) και το αποκορύφωμα τον φορολογικό έλεγχο στη διάρκεια κηδείας γνωστού συμπολίτη μας γιατρού.

Διαψεύδει εμπλοκή ο Σύριζα

Με ανακοίνωση του ο Σύριζα Χίου διαψεύσει οποινδήποτε εμπλοκή στο θέμα επιλογής του Οικονομικού Εφόρου, με την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ως  ΣΥΡΙΖΑ Χίου έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές από μερίδα  των  τοπικών ΜΜΕ  διαστρέβλωση γεγονότων και απόκρυψη θετικών ειδήσεων για την Χίο αλλά ποτέ δεν είχαμε ανάμειξη σε ένα εντελώς ευφάνταστο και κατασκευασμένο σενάριο. Ένα τέτοιο διαβάσαμε στην alithia.gr, όπου μέσα στο γενικότερο παγχιακό αντιπολιτευτικό μένος μερίδας  των ΜΜΕ, στοχοποιείται  ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την αντικατάσταση  του τέως εφόρου και την επιλογή του νέου. Αναφέρονται μάλιστα και δεδομένα για να γίνει η είδηση πιο πιστευτή και επιπλέον συνοδεύεται από παραπλανητικό  τίτλο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την επιλογή Εφόρου στην Χίο. Αυτές οι λογικές θυμίζουν άλλες εποχές που φαίνεται πολλοί τις νοσταλγούν εδώ στην Χίο και προσπαθούν αποτυχημένα να πείσουν τους συμπολίτες μας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου είναι ίδιος με αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία με τις νοοτροπίες και τις πρακτικές τους.

Κάνετε λάθος γιατί  εμείς  την αξιοπρέπεια και την ηθική μας δεν την διαπραγματευόμαστε."

Το σχόλιο μας

Κανένα πρόβλημα αφού έτσι θέλει ο τοπικός Σύριζα έτσι θα είναι. Μόνο που μπαίνει ένα και μόνο λογικό ερώτημα. Γιατί η επιλογή του νέου Εφόρου κυοφορήθηκε επί 15μηνο; Και γαϊδουράκι να ήταν σε 11 μήνες θα είχε γεννηθεί. Ολα καλά λοιπόν, όλοι πιστεύουμε ότι το διάστημα αυτό η τοπική οργάνωση του Σύριζα ούτε ρωτήθηκε ούτε άποψη εξέφρασε. Αλλωστε δεν διαπραγματεύεται ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε την ηθική του. Γι' αυτό άλλωστε όλο το διάστημα διακυβέρνησης Σύριζα - ΑΝΕΛ ούτε έναν διορισμό δεν έκανε, ούτε έναν Γραμματέα υπουργείου και μάλιστα μόνιμο, να μην μπορεί να τον αλλάξει δηλαδή η επόμενη Κυβέρνηση δεν έκανε ή επιχειρεί να κάνει. Ολα αυτά είναι άλλωστε στην φαντασία μας και στο αντιπολιτευτικό μας μένος.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 15:32

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις για τα ζητήματα του τουρισμού με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα να τονίζει ότι οι προσπάθειες από όλους συνεχίζονται παρά την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με τον Νίκο Νύκτα να εκπροσωπεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου τόνισε ότι φέτος είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους, αλλά ειδικότερα για την Χίο καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις ακόμα και από το εσωτερικό παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ άγνωστο είναι αν θα πραγματοποιηθεί πτήση τσάρτερ με νορβηγούς τουρίστες προς το νησί μας.

dyskoli_i_fetini_toyristiki_hronia_gia_ti_hio