Χίος, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Όχι και από ΟΕΒΕ Χίου σε σύνδεση ΦΠΑ-προσφυγικού

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Παρ, 04/01/2019 - 13:31

Και ο Βασίλης Παππάς, πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χίου, θεωρεί λάθος τη σύνδεση παραμονής του νησιωτικού ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου, όπου ισχύει ακόμη, με το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα. Παρότι πάντα στις 6μηνες παρατάσεις που έδιναν λεγόταν αυτό είναι η πρώτη φορά, όπως ο ίδιος σημείωσε μιλώντας στο "Ράδιο Αλήθεια", που αυτό αναγράφεται πλέον ξεκάθαρα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς.

"Το να έδιναν επιπλέον μείωση του 30% που ισχύει στα 5 νησιά, λόγω αυτού του προβλήματος και του βάρους που τα νησιά κλήθηκαν να σηκώσουν, θα κατανοούσα να το επικαλούνταν, αλλά να το αναφέρουν σε κάτι που ισχύει τριάντα χρόνια τώρα και που για άλλους λόγους καθιερώθηκε είναι απαράδεκτο", τόνισε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να προσπαθήσουν όλοι οι φορείς που είχαν ούτως ή άλλως κοινή γραμμή και είχαν εναντιωθεί στη σύνδεση του ΦΠΑ με το προσφυγικό, να το αλλάξουν. Βέβαια, όπως συμπλήρωσε, αφ' ενός είναι καλό που το 2019 διατηρούνται οι μειωμένοι συντελεστές γιατί γενικά το θέμα του ΦΠΑ θα επαναπροσδιοριστεί φέτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφ' ετέρου διανύουμε προεκλογική χρονιά και κατά την άποψή του είτε πριν είτε μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους δεν θα τολμήσουν να αυξήσουν τους συντελεστές στα νησιά.

Ο κ. Παππάς όμως έθεσε κι ένα άλλο ζήτημα, αυτό του μεταφορικού ισοδύναμου, καλώντας τους επαγγελματίες που τώρα θα εισπράξουν κάποια χρήματα, να μετακυλίσουν αυτό το όφελος στον καταναλωτή, γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε κάτι για το οποίο έχουμε παλέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Ο ίδιος δεν φοβάται πάντως ότι αν γίνει αυτό θα μας αυξήσουν τον ΦΠΑ, αφού θεωρεί ότι για να εξαλειφθεί η μειονεξία του να ζεις σε νησί χρειάζονται όχι μόνο αυτά αλλά πολλά περισσότερα μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 21/02/2020 - 11:04

Μετά την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου της διαχείρισης των (ΖΥΠ) στον κλάδο των ιχθυοπωλών, καλούνται οι κρεοπώλες της Χίου την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο προκειμένου με την παρουσία του Αντιδημάρχου κου Πάνου Αναγνώστου, υπηρεσιακών παραγόντων και του Προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής κου Ισιδώρου Αμέντα να ενημερωθούν για τις προτάσεις και τις ενέργειες που προτίθεται να λάβει η Υπηρεσία σχετικά με την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των λεγόμενων ζωικών υπολειμμάτων (ΖΥΠ) που παράγονται στα Καταστήματά τους.

toys_kreopoles_kalei_o_dimos_gia_ta_zoika_ypoleimmata