Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Οι ΕΒΕ στον Δήμαρχο

Τρί, 19/11/2019 - 15:46

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με σκοπό τη συζήτηση των καθημερινών  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Χίου.

Εκτός του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο κ.Παναγιώτης Αναγνώστου, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ο κ. Χαράλαμπος Μπουρνιάς, Αντιδήμαρχος Χίου και Οικονομικών Υπηρεσιών, ο κ.Αντώνης Ζερβάκης, γενικός γραμματέας του Δήμου Χίου και ο κ. Μαϊστράλης Ζαχαρίας ενώ τον πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε. Χίου Βασίλη Παππά συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κυτριλάκης, η ταμίας Βικτωρία Αμπαζή και τα μέλη Πέτρος Κιοσκεριάν και Νίκος Μαραγκέλλης.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι τα παρακάτω:

  1. Διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά
  2. Παραεμπόριο - Λήψη μέτρων για τη μείωση του παραεμπορίου – Πώληση υποδημάτων, ενδυμάτων, χειροποίητων ειδών υπό την ομπρέλα παζαριών συλλόγων ή ακόμη  και την πώληση σε πάγκους (πλανόδιοι πωλητές χωρίς άδεια)
  3. Μαύρη Εργασία (στους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους)
  4. Χώρος εναπόθεσης στερεών απορριμμάτων – Καθημερινό πρόβλημα των επαγγελματιών (ξυλουργοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οικοδόμοι κλπ)
  5. Πρόβλημα φορτώσεων- εκφορτώσεων από τις μεταφορικές εταιρείες στο λιμάνι
  6. Μείζον πρόβλημα του Τελωνείου Χίου
  7. Ενημέρωση Δ.Σ. σχετικά με τις εξελίξεις του έργου του Αεροδρομίου Χίου
  8. Συμμετοχή της Χίου στην έκθεση της Τουρκίας Travel Turkey Izmir 2019
  9. Ενημέρωση Δ.Σ. για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου(Open malls) καθώς και τους χώρους στάθμευσης εντός πόλεως

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 21:57

Ποδαρικό στις 2.20 το μεσημέρι της Πέμπτης έκανε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης η πρώτη ολλανδική πτήση τσάρτερ της εταιρείας Corendon.

Συνολικά αποβιβάστηκαν στον νέο τερματικό σταθμό 110 ταξιδιώτες, τους οποίους υποδέχθηκαν η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και το Επιμελητήριο Λέσβου, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας στο νησί μας, έχοντας ετοιμάσει ένα μικρό τελετουργικό με παραδοσιακή μουσική και χορευτές, ενώ κερνούσαν διάφορα εδέσματα από τοπικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πτήση της Corendon που ξεκίνησε από το Άμστερνταμ, προσγειώθηκε πρώτα στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» στη Σάμο, αποβιβάζοντας περίπου 70 ταξιδιώτες, πριν έρθει στη Μυτιλήνη.

Μ

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, με βάση τα μέτρα ασφαλείας που έχει αποφασίσει η πολιτεία για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19, περίπου 30 Ολλανδοί επιβάτες της πτήσης, ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά για τον κορονοϊό. Μια αναγκαία διαδικασία, που ωστόσο καθυστέρησε αρκετά την έξοδο από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.