Όλο και πιο κοντά στο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου»

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 31/01/2022 - 13:37

Την όψη της κεντρικής αγοράς της Χίου φιλοδοξεί να αλλάξει το Επιμελητήριο Χίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου, υλοποιώντας το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου».

Σε συνέντευξη τύπου τα στελέχη του Επιμελητηρίου που εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπογράμμισαν ότι οι αισθητικές παρέμβεις που σχεδιάζονται θα κάνουν το κέντρο της πόλης πιο ελκυστικό σε καταναλωτές και επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτο, πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο ύψους 1.722.000 ευρώ συνολικά με το επιμελητήριο να διαθέτει 222 χιλιάδες ευρώ  για εργασίες.

Όπως ανέφεραν ο επιστημονικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χίου Γιώργος Περρής και η αρχιτέκτονας του έργου Δανάη Αθανασοπούλου, προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις σε 92  επιχειρήσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομοιόμορφο εξωτερικό χρώμα στις προσόψεις, καλαίσθητες φωτιζόμενες πινακίδες, κάλυψη των εξωτερικών μονάδων των κλιματιστικών σωμάτων και ότι άλλο απαιτείται για να υπάρχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Στις οδούς που έχουν επιλεγεί ο Δήμος Χίου θα τοποθετήσει παγκάκια, φωτιστικά σώματα και γενικότερα θα αναλάβει να υλοποιήσει όλες τις εργασίες εξωραϊσμού που προβλέπονται.

Να σημειώσουμε ότι στο έργο έχουν ενταχθεί οι οδοί: Φιστέλ ντε Κουλάνζ, Ροΐδου, Αμάντου, Σκυλίτση, Βουπάλου, Ψυχάρη, Τσελεπή, Ευ. Αργέντη, Αφών Ράλλη, Δρομοκαΐτη, 11ης Νοεμβρίου, Φ. Αργέντη, Αρχέρμου, Δαμαλά, Ελ. Βενιζέλου, Δημογεροντίας, Δωροθέου Πρωΐου, Μητροπολίτου Πλάτωνος και Κοραή, ενώ αναφορικά με την ένταξη της οδού Σκαναβή, που έμεινε εκτός προκαλώντας αντιδράσεις σε επαγγελματίες της περιοχής, το Επιμελητήριο απάντα ότι η  απόφαση για ένταξη οδών αφορά το Δήμο Χίου.

 

 

 

olo_kai_pio_konta_sto_anoikto_kentro_emporioy

Σχετικά Άρθρα