Περισσότεροι Τούρκοι την Πρωτοχρονιά και από την προ covid περίοδο

«ΚΑΘΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟ 2023 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Κ. ΜΟΥΝΔΡΟΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 03/01/2023 - 15:25

Δυναμική ήταν η Πρωτοχρονιάτικη επιστροφή των Τούρκων τουριστών για ολιγοήμερες διακοπές στη Χίο, η οποία σύμφωνα με τον Κώστα Μούνδρο από τον Φορέα Τουρισμού, ενδεχομένως να ξεπέρασε και παλαιότερες -προ κορωνοϊού- Πρωτοχρονιές.

Από Παρασκευή μέχρι Κυριακή περίπου 3.000 επιβάτες στη γραμμή Τσεσμές - Χίος (Τούρκοι και λατινοαμερικάνοι) πέρασαν από την αίθουσα επιβατών εξωτερικού, με τους Τούρκους να κάνουν από μία έως και δύο διανυκτερεύσεις.

«Στα ξενοδοχεία της πόλης οι πληρότητες ήταν πάνω από 90 με 95%, ενώ στα μαγαζιά που είχαν μουσική ψάχναμε για να βρούμε ελεύθερο τραπέζι», ανέφερε ο Κώστας Μούνδρος.

«Κουβεντιάζοντας με Τούρκους πολίτες σε σχέση με τις απειλές της τουρκικής ηγεσίας εκείνο που μεταφέρουν είναι ότι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, λόγω των εκλογών που θα έχουν», συνέχισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στο πλαίσιο της αναμονής για τον αστυνομικό - τελωνειακό έλεγχο κατά την είσοδό τους στη χώρα, σημείωσε ότι δεν του μεταφέρθηκαν διαμαρτυρίες.

Ο κος Μούνδρος εκτιμά ότι το 2023 η κίνηση επισκεπτών από την Τουρκία δεν θα επηρεαστεί, μιας και εκτός της στενής -αποδεδειγμένης εδώ και χρόνια- σχέσης του νησιού μας με τη Σμύρνη, πλέον και η Κωνσταντινούπολη έρχεται πιο... κοντά μας, με το νέο οδικό άξονα Κων/πολης - Σμύρνης.

Ωστόσο -τονίζει- το 2023 λόγω του ενεργειακού κόστους ίσως έχουμε λιγότερους επισκέπτες από Ελλάδα και ευρωπαϊκές χώρες, σε σχέση με το 2022.

3000_toyrkoi_toyristes_irthan_sti_hio_gia_tin_protohronia

Σχετικά Άρθρα