Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Ποιο πετρέλαιο θέρμανσης με 25 βαθμούς Κελσίου;

Δέκα λεπτά του ευρώ φθηνότερο από πέρσι, στα 1,09 ευρώ/ το λίτρο
Τρί, 15/10/2019 - 10:32

Με τη θερμοκρασία και σήμερα φτάνει στους 25 βαθμούς Κελσίου είναι αναμενόμενο οι καταναλωτές να γυρίζουν την πλάτη στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, αποφεύοντας όσο μπορούν τα συγκεκριμένα έξοδα.    Έτσι σήμερα, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, στη Χίο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, μόνο ένα πρατήριο διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν έναντι 1,09 ευρώ/ λίτρο. Θυμίζουμε ότι πέρσι η τιμή εκκίνησης ήταν 1,19 ευρώ/ λίτρο, σπάζοντας τότε όλα τα κοντέρ!

Πάντως με δεδομένη την έλλειψη ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού και οι περισσότεροι πρατηριούχοι μέχρι στιγμής δεν έχουν προς διάθεση πετρέλαιο θέρμανσης.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:08

Τα καλά νέα ανακοινώθηκαν στην Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΜΧ, που λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Αγίου Γεωργίου στα Στούπια των Φλατσίων το πρωϊ του Σαββάτου.

Και αυτά αφορούν το ποσό των 10,12 ευρώ ανά κιλό, που θα πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των μαστιχοπαραγωγών. Το ποσό αυτό είναι το μέρισμα για την παραγωγή του 2019.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έγινε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η φετινή παραγωγή της μαστίχας πέρασε τους 183 τόνους, σίγουρα αισιόδοξη είδηση σε σχέση με την ύφεση, που προκαλεί παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε επίσης, η νέα εσοδεία να εξοφληθεί σε δύο δόσεις εντός εξαμήνου. Η πρώτη δόση θα πληρώνει το 70% της συνολικής αξίας σε ένα μήνα από την παράδοση και η αποπληρωμή θα γίνεται μετά από έξι μήνες βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τους χρόνους αποπληρωμής.