Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ στο Ομήρειο: Οι μικρομεσαίοι βρισκόμαστε σε... πόλεμο

Β.Παππάς: Απαντες παρόντες πλην... Επιμελητηρίου!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 10/05/2018 - 06:03
Το βήμα των ομιλητών

Για το μέλλον των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και το Πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων (EARLY WARNING EUROPE) μίλησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και το Επιστημονικό Στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ) Φώτης Μαραγκός.

                      Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου. Ο Πρόεδρός της Βασίλης Παπάς, που προλόγισε τους ομιλητές, αφού σχολίασε θετικά την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη αλλά και του Προέδρου της Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επαγγελματιών, καυτηρίασε την ηχηρή απουσία της Διοίκησης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χίου από την εκδήλωση.

                      "Το ζήτημα του ΦΠΑ δεν τελείωσε για μας με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη'' είπε ο κ. Παπάς και στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στην εισήγησή του.

                       Ο κ. Καββαθάς έκανε εκτενή αναφορά στο Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τα Εργασιακά. Μίλησε για τα Κόκκινα Δάνεια και τους Πλειστηριασμούς. Τόνισε ότι τα Μνημόνια στα όποια μας εισήγαγε ο προ πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φτωχοποίησαν τη χώρα και κατέστρεψαν τη Μεσαία Τάξη (το χώρο δηλαδή των Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών-των μικρών και μεσαίων παραγωγων) που αυτή ουσιαστικά στηρίζει την Οικονομία της κάθε χώρας.

''Καμία Χώρα και καμία Οικονομία στην Ιστορία δεν πήγε μπροστά χώρις ισχυρή Μεσαία Τάξη'' είπε χαρακτηρηστικά ο κ. Καββαθάς. ''Πρέπει να υπάρξει επιτέλους και Οικονομική Δημοκρατία...παγκοσμίως αναδιανομή γίνεται από το Φόρολογικό ...όχι από το Ασφαλιστικό'' ,τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Τέλος είπε ότι είναι πραγματικά σαν να ζούμε εμπόλεμη περίοδο τα τελευταία χρόνια στην Έλλαδα, ''Η Συρία έχασε το 23% με 25% από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της ...η Ελλαδα έχασε το 27% όταν ευελπιστούμε σε μισθό 525 ευρώ για τα παιδιά μας δεν έχουμε μέλλον σαν Κοινωνία''.

                        Για όλα αυτά,προέτρεψε όλους (και τους Επαγγελματίες και το Δήμο και την Περιφέρεια και την κοινωνία και όλους τους αρμόδιους φορείς) να ενωθούν και να γίνουν μια γροθιά και για τη διεκδίκηση μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά, αλλά και για όλα. Ειδικό καθεστώς ΦΠΑ έχουν θεσμοθετήσει όπως μας πληροφόρησε ο κ. Καββαθάς και οι Γάλλοι στην Κορσική και οι Ιταλοί στην Αδριατική. 

                        Κλείνοντας τόνισε ότι το ''Πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων(EARLY WARNING EUROPE) είναι ένα πολύ χρήσιμο και αναγκαίο εργαλείο και έδωσε το λόγο στον Φώτη Μαραγκό για να ενημερώσει πάνω σ' αυτό τους επαγγελματίες που προσήλθαν.

                        Ο Φώτης Μαραγκός Επιστημονικό Στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ εξήγησε ότι το ''Πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων (EARLY WARNING EUROPE) είναι ένα όργανο που απαρτίζεται από ένα πλήθος επιστημόνων. Οικονομολόγοι ,Δικηγόροι,Νομικοί και πάσης φύσεως Ειδικοί Σύμβουλοι, που γνωρίζουν καλά τους Νόμους και τις σύγχρονες συνθήκες, που διέπουν την Αγορά ,το Εμπόριο και το Τραπεζικό Σύστημα διατίθενται για την εξυπηρέτηση  των Επαγγελματιών και των Επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και υγειούς ανάπτυξης λόγω χρεών, χαμηλού τζίρου, δυσκολίες επαναχρηματοδότησης κ.α.

                        Οι ειδικοί αυτοί επιστήμονες προσφέρονται εθελοντικά και είναι σε θέση να συμβουλέψουν αποτελεσματικά τους Επαγγελματίες για το πως πρέπει να κινηθούν για την ανάκαμψη της Επιχείρησής τους, για τη σωστή αντιμετώπιση των δυσκολιών που συναντούν, την πιο ομαλή κάλυψη των χρεών τους ή ακόμα και να τους εξηγήσουν (όταν ο ''δρόμος'' που τραβά κάποιος δεν οδηγεί πουθενά) ότι πρέπει να κλείσουν την Επιχείρησή τους έγκαιρα πριν αντιμετωπίσουν ''χιονοστοιβάδες '' προβλήματα. 

                         Οι Επαγγελματίες μπορούν να έρθουν σε επαφή με το Προσωπικό που απαρτίζει το ''Πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων (EARLY WARNING EUROPE ) μέσω της ΓΣΕΒΕΕ και οι Χιώτες Επαγγελματίες που προσήλθαν στην εκδήλωση έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα ''EARLY WARNING EUROPE''πράγμα που έγινε φανερό από τις ερωτήσεις και τις επισημάνσεις τους.      

Αυξημένο ενδιαφέρον στην εκδήλωση
Αυξημένο ενδιαφέρον στην εκδήλωση
Αυξημένο ενδιαφέρον στην εκδήλωση
Αυξημένο ενδιαφέρον στην εκδήλωση
Αυξημένο ενδιαφέρον στην εκδήλωση

Σχετικά Άρθρα

Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο REVOIL 2020
Δευ, 20/01/2020 - 19:17

Με μεγάλη επιτυχία και την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων υλοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο της REVOIL το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιανουαρίου 2020.

 

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κος Ευάγγελος Ρούσσος, η ομιλία του οποίου όρισε την έναρξη του συνεδρίου. Ο κος Ευάγγελος Ρούσσος δίνοντας έμφαση στον σπουδαιότερο παράγοντα επιτυχίας για την REVOIL, που είναι οι άνθρωποί της, ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τους κάλεσε να ανταποκριθούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη νέα απαιτητική χρονιά, έχοντας ως γνώμονα την ομαδικότητα και την εστίαση στο αποτέλεσμα.  

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με σπουδαίους Έλληνες αθλητές, αλλά και συντελεστές του αθλητισμού, που μοιράστηκαν πολύτιμες προσωπικές εμπειρίες τους, οι οποίες βρίσκουν καθημερινή εφαρμογή στις απαιτητικές συνθήκες των επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών, τιμητική ήταν η παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή Αντώνη Φώτση, του προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Μαρκόπουλου κου Πάρη Ευαγγελίου και του τεχνικού διευθυντή του Ηλυσιακού & προπονητή του Παναθηναϊκού κου Θανάση Θωμόπουλου.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου, έλαβε χώρα και η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ακολούθησε δεξίωση και διασκέδαση για όλους τους εργαζομένους.