Πρόεδρος Ξενοδόχων Χίου: Προέχει να μείνουμε όρθιοι το '21 στοχεύοντας στο '22

Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Δευ, 29/03/2021 - 16:08
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν φέτος οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό είναι να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι, οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές και να μπορέσουν να στοχεύσουν στην τουριστική ανάπτυξη του 2022.

Στα παραπάνω συνοψίζεται η αναφορά της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Αντιγόνης Μαϊστράλη στο Ράδιο «Αλήθεια», λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Τουρισμού για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα μέσα Μαΐου.

«Στη Χίο πριν τα μέσα Ιουνίου δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα τουρισμού», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι φέτος ξεκινούν από πιο δύσκολο σημείο σε σχέση με πέρυσι.

«Πέρσι είχαμε κρατήσεις και γίνονταν ακυρώσεις. Φέτος δεν έχουμε ούτε κρατήσεις, ούτε προκαταβολές», ανέφερε χαρακτηριστικά, και σημείωσε ότι το κύριο είναι το άνοιγμά του τουρισμού να εξισωθεί με την ασφάλεια.

Οι προσδοκίες τους  επικεντρώνονται στον εσωτερικό τουρισμό, ζητούν να προχωρήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και απαιτούν και εκείνοι όπως και οι εργαζόμενοί τους να προταχθούν στους εμβολιασμούς .

«Ο εσωτερικός τουρισμός μπορεί να έχει προοπτικές με την εφαρμογή προγραμμάτων όπως ο "τουρισμός για όλους", αλλά  αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα. Έτσι  θα έχουμε μια καλή γέφυρα για το ‘22», τόνισε η κα Μαϊστράλη, που θεωρεί ότι πλέον ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με μέτρα περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού, όπως η χρήση της μάσκας και δεν θα είναι τόσο δυστακτικός, όσο πέρσι, π.χ. για να επιλέξει να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς σε ένα νησί.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων μίλησε και για την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU" με στόχο την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της Φιλοξενίας για την ανασυγκρότηση της χώρας στη μετά COVID εποχή", τονίζοντας την ανάγκη της συλλογικής δράσης.

«Για κάθε 1 ευρώ στον τουρισμό το ανταποδοτικό όφελος είναι 2,5 ευρώ. Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε τα οφέλη από την επένδυση στην Φιλοξενία. Είναι η ευκαιρία μας να περάσουμε στην πράξη και να παίξουμε ομαδικά», κατέληξε η κα Μαϊστράλη.

Σχετικά Άρθρα