Πρόσωπο της Χρονιάς ο Νίκος Τσάκος από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Τετ, 29/03/2023 - 06:27

Ως πρόσωπο της χρονιάς τιμήθηκε ο δρ Νίκος Τσάκος από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Rockefeller Center, στο Μανχάτταν στο πλαίσιο της 71ης ετήσιας δεξίωσης του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου όπου τιμώνται κάθε χρόνο σημαίνοντα πρόσωπα του επιχειρείν -και όχι μόνο- από την Ελλάδα και την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Tsakos Energy Navigation (TEN), δήλωσε:

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι μια ωραία και μεγάλη στιγμή για μένα, που αισθάνομαι κι εγώ Ελληνοαμερικανός. Ήρθα εδώ σε πολύ μικρή ηλικία, μεγάλωσα με το ‘αμερικανικό όνειρο’ και είναι μεγάλη χαρά να δέχομαι αυτήν την τιμή από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Είμαι εντυπωσιασμένος από την προσέλευση. Θεωρώ ότι υπάρχει δίψα από τους Έλληνες της Διασποράς να έρχονται μαζί για το καλό της μητέρας πατρίδας».

Το πρόγραμμα συντόνισε ο δικηγόρος Ιωάννης Στρατάκης (John C. Stratakis), ενώ τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και ΗΠΑ ερμήνευσε η Αγγελική Ψώνη.

Στη συνέχεια, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άθας Ιωάννου και ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κλέι Μέιτλαντ. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Capital Link, Νικόλας Μπορνόζης και ο πρόεδρος του Αμερικανικού Νηογνώμονα (American Bureau of Shipping – ABS) Κρίστοφερ Ουερνίτσκι, προλόγισαν το δρ Νίκο Τσάκο, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον Άθα Ιωάννου.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Σχετικά Άρθρα