Ρεκόρ 30ετίας τον Ιούλιο του 2024 στο αεροδρόμιο Χίου

Ν. Νικολούδης: Με τις νέες υποδομές δυνατότητα για εξυπηρέτηση σχεδόν διπλάσιου αριθμού επιβατών
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 07/08/2024 - 14:47

Ρεκόρ αφίξεων και αναχωρήσεων για το μήνα Ιούλιο, από το 1994 που τοπικά η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας διατηρεί αρχείο, είχαμε φέτος στο αεροδρόμιο της Χίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο αερολιμενικός, Νίκος Νικολούδης.

«Μακάρι φέτος να καταφέρουμε να φτάσουμε τους 300.000 επιβάτες, τους οποίους βέβαια οριακά μπορούμε να εξυπηρετήσουμε με τις υφιστάμενες υποδομές», ανέφερε ο κος Νικολούδης, σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση μπορούν να εξυπηρετηθούν 150 επιβάτες ανά ώρα και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο αεροδρόμιο ο αριθμός αυτός θα μπορεί να είναι σχεδόν διπλάσιος. Βέβαια, όπως είπε, αν συνεχιστεί η αύξηση του ενδιαφέροντος για αεροπορικά ταξίδια στη Χίο, τότε σύντομα θα χρειαστεί να επανεξεταστεί η επέκταση των υποδομών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Ιούλιο του 2024 συνολικά πέρασαν από το αεροδρόμιο της Χίου 34.667 επιβάτες που διακινήθηκαν σε προορισμούς του εσωτερικού εκ των οποίων 18.696 αφίχθησαν στο νησί μας και 15.971 αναχώρησαν.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι κερδίζει έδαφος το ταξίδι με το αεροπλάνο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που  κάνουν αρκετό διάστημα πριν τον προγραμματισμό τους και εκμεταλλεύονται τις προσφορές των εταιρειών.

Ο κος Νικολούδης ρωτήθηκε και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην άφιξη και αναχώρηση αεροπλάνων, λέγοντας ότι συνήθως αφορούν στις απογευματινές και βραδινές πτήσεις και οι περισσότερες είναι στη σύνδεση με την Αθήνα, λόγω του φόρτου της περιόδου.

Σχετικά Άρθρα