Χίος, Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Στα... θρανία Χιώτες επιχειρηματίες για εξαγωγές στην αμερικανική αγορά

Δευ, 23/09/2019 - 10:50
φωτο αρχείου

Το Επιμελητήριο Χίου σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “TradeUSA Workshop: Prepare-Plan-Execute”.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση και η προετοιμασία εμπορικών επιχειρήσεων -κυρίως από τον αγροδιατροφικό τομέα- που προσανατολίζουν τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες στην αμερικανική αγορά, είτε για διείσδυση είτε για διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για:
- Την Αμερικανική αγορά τροφίμων & ποτών
- Τις καταναλωτικές τάσεις
- Τις στρατηγικές marketing & Προδιαγραφές Συσκευασίας και Προϊόντος για επιτυχημένη διείσδυση στην αγορά των Η.Π.Α.
- Την κανονιστική συμμόρφωση με τους κανονισμούς που διέπουν τον F.D.A.
- Τη σημασία του Barcoding και τη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα διεθνή πρότυπα GS1

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:00, στο κτίριο του Επιμελητηρίου Χίου (Φ. Αργέντη 8).

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα στο παρακάτω link: https://www.amcham.gr/events/event/tradeusa-workshop-chios/ .
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Φανή Βασιλικού. Τηλ: 2271044524, email: f.vasilikou@chioschamber.gr

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 19/10/2019 - 06:48

Τη διάθεση του νέου προγράμματος ασφάλισης «Truck Carrier» για ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων ξεκίνησε η INTERAMERICAN. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κάλυψης μεταφοράς εμπορευμάτων εντός της Ελλάδος με φορτηγό αυτοκίνητο (ιδιόκτητο ή μισθωμένο), το οποίο προήλθε από την συγχώνευση με τα υφιστάμενα προγράμματα «Τruck Cargo» και «Carrier». Το νέο πρόγραμμα αφορά σε νέες εργασίες και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του Νόμου 4070/12, σύμφωνα με τον οποίο ορίζεται η υποχρέωση των μεταφορικών να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιάς, που ενδέχεται να επέλθει από ευθύνη του μεταφορέα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανεξάρτητους επαγγελματίες μεταφορείς, σε μεταφορικές εταιρείες, καθώς και σε εταιρείες που μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους με δικά τους φορτηγά (Φ.Ι.Χ.). Το «Truck Carrier» είναι ετήσιας διάρκειας και χαρακτηρίζεται από την εφάπαξ πληρωμή του ασφαλίστρου, απαλλαγή 200 ευρώ για όλα τα όρια ευθύνης, για τα οποία παρέχονται ανά φόρτωση τέσσερεις επιλογές (από 60.000 μέχρι 300.000 ευρώ). Η ασφάλιση αφορά στο συγκεκριμένο φορτηγό και το ταυτάριθμο ρυμουλκούμενο, με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ανά φορτηγό. Συμβαλλόμενος στην ασφάλιση είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή αυτός που το μισθώνει, ενώ ασφαλιζόμενος και δικαιούχος αποζημίωσης είναι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του μεταφερομένου εμπορεύματος.