Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Στην “FOODEXPO 2020” η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Πέμ, 13/02/2020 - 16:36

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “ FOODEXPO 2020” η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο, 7 έως τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας. Παράλληλα με τη “FOODEXPO”, διεξάγεται και η διεθνής έκθεση οίνων και αποσταγμάτων “OENOTELIA“.

Α. ΓΕΝΙΚΑ

 Η “FOODEXPO & OENOTELIA” διοργανώνεται από τη FORUM Α.Ε., τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας σήμερα, για οργάνωση εκθέσεων εσωτερικού (διοργανώτριας των γνωστών “HO.RE.CA.” και “ARTOZA” επί πολλά συνεχή χρόνια). Διαφέρει από τη HO.RE.CA., ως προς τους επαγγελματίες προς τους οποίους απευθύνεται. Θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ όπως κάθε χρόνο, υπάρχει έντονο και καταγραμμένο ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου για συμμετοχή.

Με ρητή απαγόρευση πωλήσεων και απευθυνόμενη αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κλάδου, είναι από τις ελάχιστες ελληνικές εκθέσεις, που προσομοιάζουν με αυτές του εξωτερικού, καθώς και με τη “HO.RE.CA.” & τη “DETROP” της Ελλάδας, αφού οι περισσότερες είναι λιανικής και απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Παρά το γεγονός δε, ότι είναι κατά πολύ η πιο “ακριβή” έκθεση της χώρας, η ζήτηση από τις ελληνικές επιχειρήσεις (τις πλέον εξωστρεφείς), είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ξένων hostedbuyers – εμπορικών αντιπροσώπων από πολλές χώρες της υφηλίου, με τους οποίους πραγματοποιούνται προγραμματισμένες “B2B” συναντήσεις των συμμετεχόντων επιχειρηματιών, προκειμένου να συνάψουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες.

Η Π.Β.Α. συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο, με ένα μεγάλο περίπτερο της τάξης των 150 – 200 τ.μ., στο οποίο φιλοξενούνται οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου.

Ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΜΧ
Δευ, 24/02/2020 - 17:21
Πενθεί η ΕΜΧ

Το Διοικητικό της Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου από την πρώτη στιγμή που ήλθε σε γνώσή του η απάτη σε βάρος του Οργανισμού ποσού αξίας 348.278,20€ έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα  μέτρα νομικού και διοικητικού  χαρακτήρα  -προς  πάσα  κατεύθυνση-  για  τη  διαφύλαξη  των συμφερόντων και της φήμης του Οργανισμού.

Έχοντας ολοκληρώσει τις εσωτερικές διαδικασίες, και έχοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, διερευνήσει το όλο θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο, έχει ήδη αποφασίσει  τη  σύγκληση  Έκτακτης  Γενικής  Συνέλευσης  για  την  πλήρη ενημέρωση των Αντιπροσώπων της.

Επειδή η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, και οι διωκτικές και εισαγγελικές αρχές βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της δικογραφίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Χ με υπευθυνότητα, διαφάνεια και σύνεση, χειρίζεται την υπόθεση  με  μοναδικό  γνώμονα  την  κατοχύρωση  των  συμφερόντων  του Οργανισμού.»