Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Στην “FOODEXPO 2020” η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Πέμ, 13/02/2020 - 16:36

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “ FOODEXPO 2020” η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο, 7 έως τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας. Παράλληλα με τη “FOODEXPO”, διεξάγεται και η διεθνής έκθεση οίνων και αποσταγμάτων “OENOTELIA“.

Α. ΓΕΝΙΚΑ

 Η “FOODEXPO & OENOTELIA” διοργανώνεται από τη FORUM Α.Ε., τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας σήμερα, για οργάνωση εκθέσεων εσωτερικού (διοργανώτριας των γνωστών “HO.RE.CA.” και “ARTOZA” επί πολλά συνεχή χρόνια). Διαφέρει από τη HO.RE.CA., ως προς τους επαγγελματίες προς τους οποίους απευθύνεται. Θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ όπως κάθε χρόνο, υπάρχει έντονο και καταγραμμένο ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου για συμμετοχή.

Με ρητή απαγόρευση πωλήσεων και απευθυνόμενη αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κλάδου, είναι από τις ελάχιστες ελληνικές εκθέσεις, που προσομοιάζουν με αυτές του εξωτερικού, καθώς και με τη “HO.RE.CA.” & τη “DETROP” της Ελλάδας, αφού οι περισσότερες είναι λιανικής και απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Παρά το γεγονός δε, ότι είναι κατά πολύ η πιο “ακριβή” έκθεση της χώρας, η ζήτηση από τις ελληνικές επιχειρήσεις (τις πλέον εξωστρεφείς), είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ξένων hostedbuyers – εμπορικών αντιπροσώπων από πολλές χώρες της υφηλίου, με τους οποίους πραγματοποιούνται προγραμματισμένες “B2B” συναντήσεις των συμμετεχόντων επιχειρηματιών, προκειμένου να συνάψουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες.

Η Π.Β.Α. συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο, με ένα μεγάλο περίπτερο της τάξης των 150 – 200 τ.μ., στο οποίο φιλοξενούνται οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου.

Δευ, 10/08/2020 - 17:25

Ενημερώνουμε ότι σε  συνέχεια της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της δράσης 4.1.1. του ΠΑΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με θλίψη διαπιστώσαμε την ύπαρξη έντεκα (11) δικαιούχων στο Δήμο Χίου, συνολικού προϋπολογισμού τετρακοσίων χιλιάδων (400.000,00) ευρώ, σε σύνολο πεντακοσίων είκοσι οχτώ (528) δικαιούχων προϋπολογισμού τριάντα ενός εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (31.500.000,00) ευρώ.

Αυτό αναφέρει ο Δήμος Χίου σε ανακοίνωση του, σημειώνοντας ακόμα:

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς η κάθε δράση που αφορά σε επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και η αξιολόγηση γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας και επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο.

Το γεγονός ότι ένα προϊόν κατεξοχήν εξαγώγιμο όπως είναι η μαστίχα Χίου με ιδιαίτερη δυναμική και διαρκή ανοδική πορεία δεν λαμβάνει την μοριοδότηση που θα έπρεπε λόγω διαφόρων επιλογών σε Περιφερειακό επίπεδο μας προκαλεί απογοήτευση.

Με βάση τα παραπάνω εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου ζητώντας άμεσα την αύξηση της χρηματοδότησης της δράσης 4.1.1. του ΠΑΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ώστε να τύχουν επιλεξιμότητας όλοι οι επιλαχόντες του Δήμου Χίου συνολικού π/υ επενδύσεων τεσσάρων εκατομμυρίων  (4.000.000,00) ευρώ και μεσοπρόθεσμα την αλλαγή των κριτηρίων μοριοδότησης ώστε το μοναδικό παγκόσμιο προϊόν της μαστίχας Χίου να λαμβάνει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις, για επενδύσεις που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την παραγόμενη ποσότητα του ώστε ως αναγνώριση της μοναδικότητας του.