Τι πρέπει να κάνουμε πριν την υποβολή φορολογικής δήλωσης

Ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Χίου για την επικαιροποίηση των στοιχείων
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 11/05/2022 - 14:10

Η ΑΑΔΕ για μια ακόμη φορά αιφνιδίασε όλους τους εμπλεκόμενους με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και ζητάει πριν από αυτήν να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση στοιχείων,  δηλαδή να δηλώνει ο κάθε φορολογούμενος ένα προσωπικό mail ή και βοηθού και ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο.

Το παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Χίου και καλεί τους πολίτες  να προβούν ΑΜΕΣΑ στη διαδικασία  επικαιροποίησης στοιχείων τους και ΠΡΙΝ την προσέλευση τους στα Λογιστικά Γραφεία, για να μην υπάρξει καθυστέρηση και πιθανό πρόστιμο στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

"Φέτος η ΑΑΔΕ για μια ακόμη φορά αιφνιδίασε όλους τους εμπλεκόμενους και ζητάει πριν την επιβεβαίωση στοιχείων, να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση στοιχείων, δηλαδή να δηλώνει ο κάθε φορολογούμενος ένα προσωπικό mail ή/και βοηθού και ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει με πολύ απλά λόγια πως ΟΛΟΙ οι συμπολίτες μας που είναι υπόχρεοι σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, πρέπει να έχουν δηλωμένο mail και τηλέφωνο, γιατί σε αυτά θα κοινοποιούνται διάφορες πληροφορίες αλλά και οφειλές και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα με τυχόν προθεσμίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει τρομερές καθυστερήσεις και προβλήματα στη διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης, μιας και πρέπει εντός 10 λεπτών και 2 λεπτών για mail και κινητό αντίστοιχα, να αποσταλεί εξαψήφιος κωδικός, ο οποίος πιστοποιεί τα παραπάνω στοιχεία, διαφορετικά η διαδικασία πρέπει να γίνει από την αρχή. 

Παράλληλα, για να γίνει η επιβεβαίωση των στοιχείων της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να έχουν κωδικούς taxis και οι σύζυγοι. Στην πράξη πολλές γυναίκες, μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, δεν είχε χρειαστεί να λάβουν κωδικούς μέχρι τώρα. Θα πρέπιει λοιπόν τώρα να απευθυνθούν στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., να λάβουν κλειδάριθμό, δημιουργώντας πέραν των άλλων αχρείαστο συνωστισμό, αλλά και καθυστέρηση στα Λογιστικά γραφεία μιας και περίπου 7 εκατομμύρια δηλώσεις πρέπει να περάσουν από αυτή τη διαδικασία μέχρι 30/06 που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών κατόπιν και αιτήματος του Συλλόγου Πρέβεζας, ζήτησε να απεμπλακεί από την διαδικασία επικαιροποίησης η υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων, έτσι ώστε να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η περίοδος αυτή, χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τα Λογιστικά γραφεία. 

Ως τώρα η ΑΑΔΕ δεν έχει ανταποκριθεί στο παραπάνω αίτημα, έτσι λοιπόν καλούμε τους συμπολίτες μας να προβούν ΑΜΕΣΑ στη διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων τους και ΠΡΙΝ τη προσέλευση τους στα Λογιστικά Γραφεία, για να μην υπάρξει καθυστέρηση και πιθανό πρόστιμο στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. 

Για την δική σας εξυπηρέτηση, τηλέφωνο ΜΗΤΡΩΟΥ Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ: 2271352131-2".

 

* Η διαδικασία επικαιροποίησης περιγράφεται στο επισυναπτόμενο βίντεο.

odigies_enimerosis_stoiheion_epikoinonias_aade