Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Τουρκική Εταιρεία Επενδυτών Τουρισμού ζητά από τον Ερντογάν να απαγορεύσει τους Τούρκους τουρίστες να έρχονται στα νησιά

Παρ, 07/04/2017 - 06:54

Η Τουρκική Εταιρεία Επενδυτών Τουρισμού Association (BLS), η Belek Επενδυτών Τουρισμού Association (BETUYAB) Πρόεδρος Cemil Ugurlu, ζητούν από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να απαγορεύσει τους Τούρκους τουρίστες να πηγαίνουν για διακοπές στο εξωτερικό και αν κάποιος παρανομεί να του επιβάλλονται πρόστιμα, υπό την μορφή φορολογικών επιβαρύνσεων.

Σχετικά δημοσιεύματα στα Τουρκικά ΜΜΕ, έχουν την είδηση αυτή στα πρώτα θέματα.

Όπως εκτιμούν τουριστικοί και οικονομικοί παράγοντες της Λέσβου, απώτερος στόχος της Τουρκίας, είναι να εμποδίσουν το τουριστικό ρεύμα που υπάρχει εξ ανατολών, προς τα Ελληνικά νησιά και να βλάψουν έτσι την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας.

Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα τελευταία χρόνια, οι Τούρκοι τουρίστες είναι οι «αιμοδότες» του τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου και αυτοί που έχουν σώσει πολλά ξενοδοχεία από κατασχέσεις τα τελευταία χρόνια, αφού το μεταναστευτικό έχει μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τουριστική ανάπτυξη στα πληγωμένα νησιά.

Μάλιστα όπως εκτιμούν οι τουριστικοί πράκτορες της Λέσβου, οι κρατήσεις που υπάρχουν φέτος από Τούρκους τουρίστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, δείχνουν σχεδόν διπλάσια αύξηση Τούρκων επισκεπτών για το φετινό καλοκαίρι.

Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και πιέζουν τον Ερντογάν να πάρει δραστικά μέτρα.

 

Πηγή: lesvosnews.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:01

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19».

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρει:

«Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε στην νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των νέων μέτρων (βλ. Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020), με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά, γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ