Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

VIP τουρισμός: 10.000 ευρώ την βραδιά σε βίλα στη Χίο!

Υπάρχει κι αυτός ο τουρισμός στο νησί, σύμφωνα με τον Γιώργο Μισετζή, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 10/06/2019 - 14:21

Υπάρχει και ο τουρισμός για τους έχοντες υψηλά βαλάντια με τόπο διακοπών τη Χίο, όπως προκύπτει από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» στην οποία αναφέρεται το παράδειγμα βίλα στην Παρπαριά με ενοίκιο 792 ευρώ και καταλύματα στις Οινούσσες με 152 και 214 ευρώ.

«Πάντα συνέβαινε αυτό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γιώργος Μισετζής λέγοντας ότι υπάρχει στη Χίο βίλα, που εμείς μπορεί να μην ξέρουμε ποια είναι, άλλα όσοι διακινούν τουρισμό VIP που θέλει ινκόγκνιτο να κάνει διακοπές τη γνωρίζουν, η οποία μισθώνεται για 10.000 ευρώ ημερησίως! Είναι άνθρωποι – όπως είπε- που έρχονται με ιδιωτικά αεροπλάνα και θέλουν να κάνουν ιδιωτικές ήσυχες διακοπές.

Μάλιστα ο κος Μισετζής που είχε κληθεί πέρσι να προσφέρει υπηρεσίες ξενάγησης σε μια ομάδα Ρώσων τουριστών, αναφέρθηκε στην προσωπική εμπειρία που είχε από μια ομάδα 11 Ρώσων που δε δίστασαν να διαθέσουν ποσά 650.000 ευρώ για ενοικίαση θαλαμηγού (είχαν νοικιάσει μάλιστα δύο σκάφη) για μια εβδομάδα.

«Πρόκειται για ένα είδος τουρισμού που στη Χίο δεν το έχουμε αναπτύξει», σχολίασε .

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 18:22

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. 

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους. 

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ μόλις δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο το αργότερο. 

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων. 

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».  

Πηγή: skai.gr