Χίος, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Υπέρ του... μεγάλου κεφαλαίου ο Εμπορικός Σύλλογος

Πέμ, 25/07/2019 - 06:31

Κατ' άλλους η γή είναι επίπεδη συνεπώς απολύτως φυσιολογική μπορεί και να θεωρείται η παρακάτω ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.

"Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, με την απόφασή του να ανοίξει τα μαγαζιά το απόγευμα της Τετάρτης λόγω του κρουαζιερόπλοιυ «Salamis Filoxenia», δείχνει τη στήριξή του στις απαιτήσεις των μονοπωλίων για την κερδοφορία τους. Σπέρνει την αυταπάτη στους μικρούς εμπόρους ότι μπορούν μ’ αυτόν τον τρόπο να ανταγωνιστούν τους μεγάλους εμπορικούς κολοσσούς. Οι εργαζόμενοι το έχουν νιώσει στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης με όλες τις κυβερνήσεις. Η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων περνάει από το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων, από τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, τη ζωή λάστιχο των εργαζομένων και τη δουλειά ήλιο με ήλιο.

Αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, για να βάλουμε φρένο στις ολοένα και αυξανόμενες επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Να βάλουμε φρένο στην κυβέρνηση της ΝΔ, που έρχεται με τη φόρα που της έδωσαν οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να σαρώσει ότι έχει μείνει όρθιο. Μας περιμένουν ωραίοι και μεγάλοι αγώνες!"

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 21/02/2020 - 11:04

Μετά την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου της διαχείρισης των (ΖΥΠ) στον κλάδο των ιχθυοπωλών, καλούνται οι κρεοπώλες της Χίου την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο προκειμένου με την παρουσία του Αντιδημάρχου κου Πάνου Αναγνώστου, υπηρεσιακών παραγόντων και του Προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής κου Ισιδώρου Αμέντα να ενημερωθούν για τις προτάσεις και τις ενέργειες που προτίθεται να λάβει η Υπηρεσία σχετικά με την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των λεγόμενων ζωικών υπολειμμάτων (ΖΥΠ) που παράγονται στα Καταστήματά τους.

toys_kreopoles_kalei_o_dimos_gia_ta_zoika_ypoleimmata