Χίος, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

30 χρόνια Ενωσης Ομογενών

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 31/07/2018 - 06:15
Παντελής Μπουρνιάς

Η ΕΝΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΧΙΟΥ γιορτάζει τα 30 χρονιά από την ίδρυση της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

19.00 Έναρξη εκδήλωσης – Χαιρετισμός Προέδρου και Προσκεκλημένων

Ομιλία με θέμα «30 Χρόνια Ένωση Ομογενών στη Χίο» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

09:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τέλεση Δοξολογίας και Αρτοκλασίας υπέρ υγείας των Ομογενών και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Χιών Ομογενών στη Ιερά Μητρόπολη Χίου.

11:30 Πανηγυρική Ονοματοδοσία «Πλατείας Χίων Αποδήμων και Ομογενών» από την Ένωση Ομογενών Χίου υπό την Αιγίδα του Δήμου Χίου.

20:30 Χοροεσπερίδα στο «Ναυτικό Όμιλο Χίου» - Εγκαταστάσεις Ιστιοπλοΐας. Με πλούσιο Μπουφέ του Χανδρή. Ορχήστρα Μαυρίκου -Τουλιδάκη και Guest Η Γιάννα Φαφαλιού.  Θα συμμετέχει και το χορευτικό τμήμα του ΑΓ. Γεωργίου Συκούση προς τιμή των 500 χρονών του χωριού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

20:00 Λήξη Εκδηλώσεων -Κοκτέιλ - Πάρτι χώρος Citrus  (Δημοπρασία με έργα Χιωτών Καλλιτεχνών).

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η Γενική Γραμματέας

Ειρήνη Χαβιάρα

Ο Πρόεδρος,

Παντελής Μπουρνιάς

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/11/2019 - 06:40

Αρχης γενομένης από το συνέδριο του Κώστα Γραμμένου για το Shipping ,Trade and Finance του  Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και του Cass Business School, όπου προσήλθε η εφοπλιστική  κοινότητα του Λονδίνου και όχι μόνο , με προεξάρχοντες τους Χιώτες εφοπλιστές ,
και κυρίως τον  Νίκο Τσάκο, μια και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος ήταν ο χορηγός του Συνεδρίου που είχε κεντρικό ομιλητή τον  Κώστα Καραμανλή , με τον εξαιρετικό του λόγο να εστιάζεται και στο μεγάλο πρόβλημα  της εποχής ,το μεταναστευτικό .

Στη συνέχεια ,ο χορός ένωσε τους απανταχού Οινουσσιώτες με κέφι ,αγάπη και νοσταλγία για την πατρίδα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανα΄ρτηση της η Δήμητρα Μουτζούρη, "Φάγαμε πιττα Citrus με χιώτικο μανταρίνι ,ήπιαμε μαστίχα, χορέψαμε νησιώτικα ,αλλά κυρίως ,ακούσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων νήσων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ.Νικήτα , να αναφέρεται και να επικεντρώνεται  στον σύγχρονο Χιώτη Άγιο ,Άνθιμο .

Παρόντες ,όλοι οι μεγάλοι Οινουσσιώτες εφοπλιστες ,ο Δήμαρχος Γιωργος Δανιήλ  καθως και ο Χιώτης Πρόεδρος  των Ελλήνων Μηχανικών στην  Αγγλία κ.Δημήτρης Μονιούδης."

Και να ήθελα, συμπληρώνει η Δήμητρα Μουτζούρη, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω την αγαπημένη μου Χίο. Είναι ,τελικά , με τον τρόπο της ,« πανταχού  και  παντού  παρούσα»