Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Χατζη... Πυργούσοι οι Πυργούσοι Αττικής

Δευ, 28/10/2019 - 00:32

Μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις,απεκόμισαν οι εκδρομείς που συμμετείχαν στο 7ήμερο προσκυνηματικό ταξίδι(17-23 Οκτωβρίου) του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ!

΄Ενα Ταξίδι Ζωής,με  πρόγραμμα που συνδύαζε επισκέψεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο θρησκευτικού. Στο ταξίδι αυτό ακολούθησαν τα βήματα του Ιησού από τη γενέτειρά του, μέχρι τον λόφο του Μαρτυρίου Του,Πραιτώριο,Φυλακή, την Ανάσταση και την Ανάληψή Του!

 Επισκέφθηκαν τη Βηθλεέμ,(Ναό και σπήλαιο Γεννήσεως,σπήλαιο Ποιμένων και Μάγων) Ναζαρέτ, Ιεριχώ,Κανά,Καπερναούμ,Γεσθημανή,λίμνηΤιβεριάδα,Γαλιλαία και την Πρωτεύουσα όλων των θρησκειών, την Ιερουσαλήμ , που βρίσκεται το σημαντικότερο προσκύνημα και το κατεξοχήν λατρευτικό μνημείο του χριστιανισμού: το σύνθετο και πολύπλοκο κτιριακό συγκρότημα του ναού της Αναστάσεως, με το πλήθος των επιμέρους προσκυνημάτων:Γολγοθάς,Αποκαθήλωση,Πανάγιος Τάφος κ.α σε ένα μοναδικό οδοιπορικό,όπου  είχαν και συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων , Μακαριώτατο κκ. Θεόφιλο Γ’,που τους έδωσε την ευλογία Του!

Μοναδική εμπειρία,η  βάπτισή τους στον Ιορδάνη ποταμό,μετά από θεία λειτουργία και Αγιασμό.η επίσκεψή τους στην Νεκρά Θάλασσα και στο οχυρό Μασάντα όπου είχε ο Ηρώδης τα χειμερινά του ανάκτορα!Επισκέφθηκαν τις Ιερές μονές:Αναλήψεως στο ΄Ορος των Ελαιών,Αγ. Γεωργίου  στη Λήδα,Αγ.Στεφάνου,Εκκλησία των Εθνών,Ευαγγελισμού, Μεταμόρφωση του Σωτήρος  στο όρος Θαβώρ,Αββά Θεοδοσίου ,Αββά Γερασίμου-Όαση στην ΄ερημο,Σάββα του Ηγιασμένου,την αρχαιότερη μονή της Αγίας Γής -Τιμίου Σταυρού κ.α

Επισκέφθηκαν ακόμα  την Αγία Σιών με το υπερώον του Μυστικού Δείπνου,το Μαυσωλείο του  Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα,ξεναγήθηκαν στο Τελ Αβίλ και στο μουσείο ολοκαυτώματος  Γιαντ Βασεμ!

Μοναδική και ανεπανάληπτη ξεναγός η Ιστορικός  ΣΟΦΙΑ ΣΦΥΡΟΕΡΑ(θερμές ευχαριστίες από όλους)…και όπως πάντα η πρόεδρος  Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, φρόντισε να περάσουν υπέροχα τα Μέλη και οι Φίλοι του Συλλόγου!

Η πρόεδρος και το ΔΣ ευχαριστούν θερμά την Κα Σοφία Σφυρόερα,και το ταξιδιωτικό γραφείο  GREFIS ,που ταξίδεψε υπέροχα τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,καθώς και όλους τους συμμετέχοντες!

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/03/2020 - 18:09
Σκυλίτσειο

Eν όψει των παρόντων δυσάρεστων καταστάσεων που σχετίζονται τόσο με την προστασία των συνόρων μας όσο και με την πανδημία του κοροναϊού, όλοι μας στο Chios Marine Club αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε αλλά και να δείξουμε έμπρακτα, την υποστήριξή μας στην Λιμενάρχη Χίου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ κα. Ειρήνη Αργύρη, καλύπτοντας κάποιες από τις ανάγκες της Υπηρεσίας, καθώς επίσης και σε όλο το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που προστατεύει την ακτογραμμή της πατρίδας μας, καθημερινώς και επί 24ώρου βάσεως, πάντα κοντά στο καθήκον τους.

Eπιπλέον, η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων υποστηρίζει και στηρίζει έμπρακτα, το Γενικό Νοσοκομείο Χίου (Σκυλίτσειο) προσφέροντας έναν σημαντικό αριθμό στολών και μασκών υψηλής προστασίας για το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και σε όσους πιθανόν να ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας του κοροναϊού. Είναι ηθικό χρέος μας να αποδεικνύουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας σε εκείνους πού, με πιθανό κίνδυνο της υγείας τους και μέγιστο επαγγελματισμό, θα προσφέρουν κάθε ιατρική φροντίδα σε όσους συμπατριώτες μας, πιθανόν νοσήσουν.

Ευχόμαστε, όλο και περισσότερες οργανώσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, προς όφελος της πατρίδας μας. Είναι υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς του ανθρώπους στηρίζοντας, όχι μόνο με λόγια αλλά με έργα, τις έκτακτες απαιτήσεις των καθηκόντων τους, όπως εκτελούνται αναμφίβολα με τίμημα, σε καθημερινή βάση!