Χίος, Δευτέρα 24 Ιουνίου

Ο Παναγιώτης Γεραζούνης νέος Πρόεδρος του "Κοραή" Ν.Υ.

Τρί, 02/04/2019 - 14:43

Νέο Ξεκίνημα για τον Παγχιακό Σύλλογο «Κοραής» Νέας Υόρκης με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

Κατόπιν ομοφωνίας των παρόντων συμβούλων η σύνθεση του νέου εκτελεστικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Παναγιώτης Γεραζούνης

Α’ Αντιπρόεδρος: Δέσποινα Κανέρη

Β’ Αντιπρόεδρος:  Ασημίνα Λάγο Μωραϊτη

Γενικός Γραμματέας: Στέλιος Τάτσης

Ταμίας: Μαρία Κωζή

Μέλη Συμβουλίου: Βασίλειος Γεραζούνης, Σταύρος Καρατζάς, Ευαγγελία Κλειδά, Στέλιος Μακαριγάκης, Νίκος Μενής, Φώτης Μπενέτος, Ισίδωρος Τσαμπλάκος, Ιωάννης Στρατάκης.

Εις το Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν επίσης οι κάτωθι πρώην Πρόεδροι: Αντώνιος Φεγγουδάκης, Θεόδωρος Καλαμοτουσάκης, Κώστας Κωζής, Δημήτριος Κοντολιός, Δημήτριος Ψαλτάκης, Παναγιώτης Τσεβδός

Επιπλέον δε και ο Επίτιμος Νομικός Σύμβουλος Χριστόφορος  Στρατάκης, ο οποίος είναι και το αρχαιότερο μέλος του Συλλόγου. Εκκρεμεί η εκλογή Νομικού Συμβούλου η οποία θα λάβει χώραν στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο νεοεκλεγής Πρόεδρος ευχαρίστησε τους συμβούλους δια την εμπιστοσύνη με την οποίαν τον περιέβαλαν και περιληπτικά προέβη σε προγραμματικές δηλώσεις, αποκαλύπτοντας τις φιλοδοξίες του να συνεχίσει η Ιστορική μας Οργάνωση το υπεραιωνόβιό της ταξίδι στον χρόνο και στους χώρους της φιλοπατρίας, της Ορθοδοξίας, της φιλανθρωπίας και της παιδείας  που είναι και ο κατ’εξοχήν χώρος στον οποίον έδρασε τον πρώτο αιώνα της ζωής του. Στόχος δε του νέου Προέδρου είναι, όχι μόνο ν’αντέξει  και να καλύψει την δεύτερη εκατονταετηρίδα, αλλά και να την ξεπεράσει.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν αναφέρθηκε στον Πατέρα του τον Στέλιο Γεραζούνη ο οποίος εργάσθηκε επί μακρόν σε όλα τα πόστα και είπε πως είναι μεγάλη τιμή αλλά και βαρειά ευθύνη να βρίσκεται στο κάθισμα που κάποτε καθόταν ο αείμνηστος Στέλιος Γεραζούνης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Στέλιος ο Γεραζούνης ήταν ένα από τα 20 παιδιά που έφερε ο Κοραής από την Χίο την εποχή των πέτρινων χρόνων τα οποία σπούδασαν και έγιναν όλα επιστήμονες.

Είναι πλέον γεγονός στην Οργάνωση που για έναν και πλέον αιώνα ταρακούνησε με το έργο της την γενέτειρα και την Ομογένεια, ΦΥΣΗΞΕ καινούργιος άνεμος και ας ευχηθούμε όλοι μαζί να είναι πάντα ούριος για το καλό του Χιακού ονόματος, της Ομογένειας, της Ελλάδας και της Αμερικής που μας φιλοξένησε μας αγκάλιασε και έκανε εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δικά της παιδιά.

Σάβ, 22/06/2019 - 06:31

Τη Μήλο,  ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων,επισκέφθηκαν τα μέλη και οι φίλοι, στην τετραήμερη καλοκαιρινή εξόρμηση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,από 10 εως 13 Ιουνίου.

Η φυσική  εξωτική ομορφιά του μαγικού νησιού και οι υπέροχες παραλίες (Σαρακίνικο,Κλέφτικο κλπ) που όμοιές δεν βρίσκει κανείς πουθενά στον κόσμο,μάγεψαν τους συμμετέχοντες.

Επισκέφθηκαν  στη Πλάκατο Αρχαιολογικό μουσείο με το Αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου, τις κατακόμβες,το λαογραφικό μουσείο,τον ψαράδικο οικισμό στο Κλήμα και το αρχαίο θέατρο, απόλαυσαν την κλασική νησιώτικη αρχιτεκτονική με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια , το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και με ορμητήριο τον Αδάμαντα όλο το νησί.

Την Μήλο την γνώρισαν από στεριάς και θαλάσσης,και κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά της,στην ολοήμερη κρουαζιέρα –γύρο της Μήλου,όπου επισκέφθηκαν και την Κίμωλο.

΄Όπως πάντα,την άψογη διοργάνωση,φρόντισε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου.